Nie przekonam się, bo zamówiłem nowego Tipo 1.4 :)
To jest widok strony w wersji do druku
Kiedy była premiera w Polsce? W 2016...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jeśli wyprzedzasz bez zapasu, to gratuluję. Każdy silnik może rozkraczyć się w najmniej oczekiwanym momencie, tudzież elektronika nim sterująca.
Jakoś nie straciłem życia, gdy podczas wyprzedzania Corsiną B nagle zapalił się Checkj Engine i auto zaczęło zwalniać nie dając możliwości zakończenia manewru. Był powrót na swój pas w bezpieczny sposób. Powodem usterki był uszkodzony przepływomierz.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Tipo nie jest plastikowe? :roll: Pug 2008 jest bezpośrednim konkurentem 500X, segment Crossover'ów. Z ciekawości, robiłeś porównanie z równie plastikową "pincetą"?
Nowy Pug 2008 wygląda w środku zacnie, jednak te silniki...
Jako ze w katowicach citroen jest po sasiedzku z fiatem zajrzalem i tam. Kiedys lubilem ta markÄ to mysle napewno bedzie cos fajnego. Oczywiscie rzecz gustu ale nowy c3 jak jakas zabawka dla opóźnionych. Pomijajac styl auto dla niskich ludzi nie mozna dobrze siedzenia ustawic. Regulacja wysokosci zostala mi w rece. Pugiem 208 (auto serwisu) jako pasazer jechalem kilkaset km. W srodku beznadzieja slowo plastikowy jest bardzo dobre. Za to wlasnie silnik 82 km niezle dawal rade. W ogole pewnego dnia objechalem kilkanascie salonow bo mowie wszyscy na to tipo nadajÄ ze niezbyt wypaĹne to muszÄ porĂłwnaÄ. I ze spokojnym sumieniem je zamowilem :-). Przy wielu drozszych wypada calkiem fajnie. Polecam sprawdzic bo po co sie potem zastanawiac czy sie dobrze zrobilo.
Trzymamy się tematu - proszę o to wszystkich. Temat przeszczyszczony. Bez rozgadywania się na poboczne i/lub personalne tematy.
Tipo poszło na naprawę rysy na zderzaku i mam zastępczego peugeota 301 1.6 115, nowy model po liftingu i.... jest dramatycznie zły.
W ogóle nie czuć że ma 20KM więcej od tipo, 100km/h to górna granica przy której jeszcze uszy nie bolą (nie wyobrażam sobie dłuższej trasy autostradą z prędkością >120);
brakuje 6 biegu;
sprzęgło ciężko chodzi;
oparcie fotela jest za niskie;
kierownica nie daje się regulować przód/tył i jest za daleko;
tył niezbyt pewnie zachowuje się na zakrętach;
przy podobnej jeździe spalanie o jakieś 0,5l większe niż w tipo 1.4 95KM;
przy zamykaniu bagażnika słychać rezonans gołej blachy;
wnętrze plastikowe do bólu.
Do tej pory nie spotkałem takiego samochodu który by się składał z samych wad, a tu się udało ;)
Nie chciałbym być w skórze właściciela 301 który dostał na zastępstwo tipo :)