To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja zamawiałem 18.07 i mówili, że max 3 miesiące ma wynieść czas oczekiwania (wliczając przerwę sierpniową). Podobno szybko się produkują i bardziej realne są nawet 2 miesiące. Się nie mogę doczekać, bo nie mam zamiaru już w obecny samochód nic wkładać, a ten jest na ostatkach sił.
Ktoś czeka ze mną?
-
Sorki za OT.
Doskonale rozumiem Twój ból. Też się modlę aby mój Porszonez dał radę, bo trochę bym musiał w niego teraz wsadzić. Szczerze to nawet myć mi się już go nie chce (czekam aż spadnie deszcz) :lol:
Co prawda ja czekam na HB :)
-
Zamówienie 25 maja - dzisiaj telefon, że już jest w Polsce :) za dwa tyg. odbiór, bo jeszcze montaż lpg
-
Zamawiałem 11.07 - dostałem informację, że auto ma być wyprodukowane w połowie września - czas pokaże, oczywiście mile widziany byłoby aby pojawiło się jak najszybciej :rolleyes:
-
Zamówiony 29 czerwca. W zeszłym tygodniu dzwonili z salonu, że wyprodukowany i stoi w Turcji. Jak nie zdążą do 5 sierpnia wysłać, to następna wysyłka kolo 20 sierpnia (wznowieni wysyłek po przerwie).
-
Też zamawiałem 29 czerwca ,dzisiaj akurat miesiąc ,nikt do mnie nie dzwonił,ja nie mam po co dzwonić bo przy dobrych wiatrach odbiorę koniec września a licząc przerwę sierpniową fabryki raczej pazdziernik ,sprzedawca jeszcze mówił że oczekiwanie zależy też od wybranego koloru , kolory mniej zamawiane oczekiwanie dłuższe,ja zamawiałem perłowy sabbia w automacie lounge plus doposażenie ,kolor często zamawiany mówił
-
Ja właśnie dobrałem do lounge w automacie wszystko, co możliwe i kolor czerwony. Tak więc najgorsza pod względem oczekiwania opcja. Ale salon mówi, że 3 miesiące łącznie to jest max, tak też mam w umowie. Mam nadzieję, że będzie coraz szybciej, bo w drugiej połowie roku zawsze jest mniej zamówień. Zbyt blisko do końca rocznika i sezon wakacyjny.
-
Ja zamawiałem 26 maja wersja easy zaliczka 2000 PLN płacona na miejscu (czas realizacji początek sierpnia).Zmieniłem jednak zdanie i 6 czerwca zamówiłem wersje lounge (czas realizacji początek września).Po dwóch tygodniach miła informacja produkcjia przewidziana 27 tydzień.Handlowiec mi powiedział że przy dobrych wiatrach w salonie zobaczę tipka koniec lipca.Z ciekawości podjechałem do salonu po dwóch tygodniach a tu niespodzianka fiacik w turcji czeka na transport.Pytam się kiedy: w niedługim czasie, a za chwile minie miesiąc od produkcji.Apropos wszystkie informacjie uzyskiwałem po osobistej wizycie w salonie.Porażka.
-
Cytat:
Napisał
Tombar7125
Z ciekawości podjechałem do salonu po dwóch tygodniach a tu niespodzianka fiacik w turcji czeka na transport.Pytam się kiedy: w niedługim czasie, a za chwile minie miesiąc od produkcji.
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że transport potrafi długo trwać. Produkcja w sumie nastąpiła szybko (nieco ponad miesiąc od zamówienia) a potem blisko sześć trwał transport, z czego grubo ponad tydzień stał w Tychach.
-
Byłem dzisiaj w salonie informacja: jest w transporcie.Ale wiadomość od handlowca że Tychy w sierpniu stają na dwa tygodnie i nic nie wjedzie i nic nie wyjedzie.
-
z Turcji są do Włoch tylko dwa transporty. Z tego co pamiętam 9 i jakoś 24 każdego miesiąca. Jak twoje auto zostało wyprodukowane i 8 to nie zdąży na transport 9 i musi czekać do 24. Więc jak masz pecha Twoje auto czeka w porcie w kontenerze 2 tygodnie na kontenerowiec. Potem około tygodnia we Włoszech i Polska. Tutaj bywa różnie. Ale jak trafisz na konkretnego gościa w salonie to sprawdzi (bo może) gdzie Twoje auto się znajduje.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Więc jak masz pecha Twoje auto czeka w porcie w kontenerze 2 tygodnie na kontenerowiec.
Tego jeszcze nie słyszałem. :cool: Nie dorabianie dziwnych teorii. W jakim kontenerze , na jaki kontenerowiec !! ??
-
co do dwóch transportów w miesiącu to info potwierdzone. A jak TIPO podróżuje? może rzeczywiście w drobnicowcu luzem albo w kontenerach po dwie lub 4 sztuki
-
Płynie statkiem , który jest nazywany "samochodowiec" . Nie będę Ci tłumaczył , wpisz w google , obejrzyj i poczytaj.
-
Szukać pod hasłem ro-ro ship