Tutaj bardziej decydują finanse.Zawsze 15 troszkę taniej.Ale nie pasuje do Tipo tak małe koło.
To jest widok strony w wersji do druku
Tutaj bardziej decydują finanse.Zawsze 15 troszkę taniej.Ale nie pasuje do Tipo tak małe koło.
Upss. ....sorry.
Nie było pytania 😊
Jakie i gdzie kupiĹeĹ w takiej cenie? 1520zĹ wychodzi za caĹy zestaw gotowy do zaĹoĹźenia na auto (wywaĹźenie, montaĹź). Co do opon byĹ temat na tym forum, ale zszedĹ na psy niestety :-/. KaĹźdy swoje chwali, robiÄ rozeznanie w moje okolicy jakie ludzie montujÄ opony i sÄ gĹosy takie: dÄbica frigo 2 i wspomniana sava...
Mam takie pytanie, czemu nie chcecie na alusach jezdzić w zimie, tylko wymieniacie na stalowe ? Ja zamówiłem Tipka na 17 alu i w zimie tez mam zamiar na nich jeździć.
1. Bo ludzie nie chcą przekładać opon, tym samym nie chcą ryzykować ich uszkodzenia przy montażu i demontażu, oczywiście alufelg również.
2. Szybsza zamiana.
3. Na zimę lepszy wyższy profil opony (dziury i te sprawy).
4. Można na zimę kupić też mniejsze alusy, wiadomo - jest drożej.
Z wygody i oszczędności... Szkoda czasu stać w kolejkach do wymiany opon...
Stać w kolejkach?
Mysle ze i tak koła przed założeniem trzeba wywazyc a druga sprawa biegać z lewarkiem wkoło auta ,średnia przyjemność. ....
Wydaje mi się ze największy powód dzięki któremu zakłada się stalówki na zimę to sól drogowa która niszczy alusy.
Wiem coś o tym bo poprzednie auto jeźdzone cały rok na alufelgach .
Po kilku latach zaczęły pokazywać się wźery w aluminium. ..
A dla mnie to przyjemność i odrobina ruchu... I oszczędność ok 100rocznie
Tutaj: FELGI STALOWE 15'' 5x98 FIAT TIPO od 2016 (6939651360) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tylko w styczniu tańsze były.... Wszystkie parametry identyczne z oryginałami, wygląd też.
Ja też samodzielną zmianę kół traktuję w kategoriach rozrywki. A na wyważanie mogę pojechać w razie potrzeby później, jak już szał wymiany minie i nie ma kolejek u gumiarzy.
FELGI STALOWE 16 6.0X16 5X98 ET36 FIAT TIPO 500L (6915318840) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Tu jest komplet 16 za 560 zł.
Myślę że dobra cena 🤔
witam :) przymierzam sie do zakupu felg stalowych na zime 15" 5x98....i teraz pytanie...jakie ET...wg.zalecen ma byc 38...a co bedzie jak bedzie 39 ?...
Nic nie będzie, koło"wejdzie głębiej w nadkole" o cały milimetr...