To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Jak auto pierdzi przy naciskaniu pedału hamulca, to przy gwałtownym hamowaniu może się zesrać...odradzałbym dalszą jazdę
W takim razie, pomimo odgłosu powietrza w miechu (nikt o odgłosie pierdzenia nie pisał):
1. UNO nie zesrało się przy hamowaniu przez 23 lata.
2. Grande Punto nie zesrało się przy hamowaniu 10 lat.
3. 500X nie zesrało się przy hamowaniu rok i 2 miesiące.
4. Pug 206 nie zesrał się przy hamowaniu 14 lat.
5. Corsa B nie zesrała się przy hamowaniu przez 18 lat.
Wszystkie wymienione miały/mają wadę w postaci odgłosu powietrza ze wspomagania.
Inną sprawą jest to, że bez wspomagania hamulce nadal są.
-
Nie napisałeś nic o viagrze i kropku, czymkolwiek to jest.
Bez odbioru. Odpoczne od tego forum, rzygać mi sie chce tymi opiniami o samochodzie ktorym jezdze na codzien i najgorsze ze nie czuje tej gównoburzy która wisi nad tym modelem
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Nie napisałeś nic o viagrze i kropku, czymkolwiek to jest.
Napisałem, mało domyślny jesteś. Przetłumaczę.
2. Grande Punto, z włoskiego Wielka Kropka, idąc dalej - Kropek.
3. 500X - reklama, mała 500, dziadek, laska, niebieska pastylka, okno, wlew paliwa, pastylka w zbiorniku, zamiana w 500X... - dopowiedz sobie dalej.
Dodam jeszcze:
1. UNO - Czerwona Strzała :D
4. Pug 206 - Lwiątko :D
5. Corsa B - Złomek :D
-
I chcecie mi powiedzieć iż rzeczywiście kiedy naciskacie pedal hamulca macie ten dźwięk?
https://youtu.be/kO7eATjzN3s
-
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Obejrzyj dokładnie ten film i wysłuchaj lektora. Jeżeli nie wystarczy obejrzyj po raz kolejny , aż do skutku. Może wreszcie zrozumiesz , dlaczego podczas pracy serva , słychać "psssyk"
https://www.youtube.com/watch?v=0sj5d48mcss
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Dziecko wsadziło Ci pod pedał dziurawą piłkę tenisową i to ona robi takie psssss... Wyciągnij piłkę i będzie ok :mrgreen:
-
Cytat:
Napisał
tedybear
I chcecie mi powiedzieć iż rzeczywiście kiedy naciskacie pedal hamulca macie ten dźwięk?
Ja osobiście nie słyszałem aż tak wyraźnego dźwięku u siebie, sprawdzę dzisiaj. Co mnie nie pokoi w moich hamulcach to np. jak jadę wolno (mniej niz 20km/h) i leciutko hamuję to czasami mam odczuwalną blokadę i tak jakby metaliczny dźwięk i jak wcisnę bardziej to pedał tak jakby się odblokowuję i już działa normalnie. Dodam, że najczęściej zauważam to na nierównym terenie (z górki, pod górkę). Jak już się zebrało tyle ekspertów to może powiecie czy coś takiego to też normalne w Fiatach i czy może też tak macie? :redface:
-
Wiecie co nie rozumiem Was i Waszej szydery i to że brak Wam tolerancji. To że nie znam się na budowie auta nie upoważnia Was do obrażania mnie w ten sposób.
Mam problem coś jest dla mnie nie jasne i proszę o pomoc i wyjaśnienie. Zamiast pomocy dostaje szydere. Współczuję pracodawcom którzy Was zatrudniają bo jeśli tak traktujecie swoich klientów to żenada. Pracuje w branży telekomunikacyjnej i myślę że nie jednego z Was bym zagiął w tym temacie ale gdybyście zwrócili się do mnie z pytaniem czy problemem pomogłbym na tyle ile mogę.
Empatii zrozumienia i tolerancji Panowie bo szydzić z kogoś można tylko przyjdzie taki czas że to Wy nie będziecie znali odpowiedzi na jakiś pytanie lub będziecie mieli problem i życzę Wam abyście trafili na takich @##$$^!!!&*)*$ jacy sami jesteście.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Wiecie co nie rozumiem Was i Waszej szydery i to że brak Wam tolerancji. To że nie znam się na budowie auta nie upoważnia Was do obrażania mnie w ten sposób.
Jesteś przewrażliwiony. Dostałeś w tym wątku bardzo konkretne, techniczne odpowiedzi, a że przy okazji pojawia się trochę głupich żartów? Tak już jest na tym forum :cool:
Cytat:
Napisał
WojnA00
Ja osobiście nie słyszałem aż tak wyraźnego dźwięku u siebie, sprawdzę dzisiaj.
Zwróć uwagę, że słychać również oddech nagrywającego, więc myślę że dźwięk na nagraniu jest trochę podbity w stosunku do rzeczywistego.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Norma. Po wyłączeniu silnika i kilkukrotnym wciśnięciu (i braku podciśnienia we wspomaganiu) stopniowo powinien zanikać aż do utwardzenia pedału.
Żebyś z tym autem tylko takie problemy miał ;-)
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Ten typ tak ma. Też nie wiem po co te dziwne komentarze, ale pracując w usługach spotykam takie zachowania codziennie więc mnie to lotto.
W temacie : serwa TRW pierdzą bo konstruktor dał gumkę w filtrze po stronie ciśnienia atmosferycznego. Czyli niektóre model Fiata i Alfy mają prawo pierdzieć. Nie wiem kto produkuje serwo montowane w nowych Tipo, ale sądząc po dźwięku pewnie TRW. Albo MagnetiMacaroni ale skopiowali tą "pierdzącą" konstrukcję.
-
Ata i dziękuję za rzeczowa i konkretną odpowiedź bez szydery. Teraz już wiem na czym rzecz stoi
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Kjk i sapię bo jestem duży gruby i taki mam oddech.