Hej ja przyciemniłem u fachowca 95% (najciemniejsza możliwa ) w systemie "clear view| ( niby dobrze widać z wewnątrz )
a wyglada to mniejwiecej tak z zewnątrz
Załącznik 27935
ze środka
Załącznik 27936
To jest widok strony w wersji do druku
Hej ja przyciemniłem u fachowca 95% (najciemniejsza możliwa ) w systemie "clear view| ( niby dobrze widać z wewnątrz )
a wyglada to mniejwiecej tak z zewnątrz
Załącznik 27935
ze środka
Załącznik 27936
Z oklejaniem jest ten problem, że te kropeczki na szybie czarne pod folią wyglądają okropnie :(
85% przyciemnienia (facet powiedział że 95 odradza bo w nocy jak jest mało świateł to czujesz się jak w trumnie:D:D:D). Nic mi nie wiadomo żeby wyjmował:) raczej jak potem na to patrzyłem to wyglądało jakby było tylko szpatułkami ładnie powciskane w szczeliny.
Tak wygląda w mocnym słońcu z zewnątrz i od środka:
Załącznik 27941Załącznik 27942
Załącznik 27943
Sorki że do góry nogami ale widać o co chodzi:P teraz dopiero to zauważyłem
Jaki koszt?
No nic, wziąłem przyciemniane fabrycznie, zobaczymy :)
No właśnie ja zamawiałem lounge sedana i nie było opcji przyciemnionych, może są fabrycznie? Ale chyba nie... w sumie i tak będę wszystkie przyciemniał z clear view.
hmm, to dajcie dowód na to, że Fiat przyciemnia tzw piecowo wygrzewaną szybę, z tego co wiem to jest to tylko w autach klasy premium , reszta ma po prostu folię i wcale nie twierdzę, że jest zła ...
Ja sie pytałem przy zakupie sedana bo w cenniku hatchbacka było to za 500 czy 550 zł. Sprzedawca powiedział że pierwsze słyszy i sie nie dało, mówi ze sam mogę... tsss.
A te fabryczne że niby wypalane, cos jak brązowe w meblach... tak coś majaczył...
Na piśmie nie mam, ale dealer dziś mnie zapewniał, że są wygrzewane, tj. auto w takim stanie przychodzi do nich z Turcji. Nie naklejają niczego sami i nie proponują w ogóle takich usług (mówię o ASO w Łodzi przy 3.maja). A co do techniki przyciemniania, to wysłałem formalnie zapytanie do fiata, może coś odpowiedzą ;)
https://www.blacksun.pl/
a tu dokładniej :
https://www.blacksun.pl/przyciemnianie-szyb.html
:cool:
Z faktów:
1. FIAT nie przyciemnia, bo nie produkuje szyb.
2. Przyciemniają firmy szybiarskie Pilkington, AGC Automotive, i inne.
3. Posiadasz złą wiedzę, szyby są przyciemnione bez użycia folii.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Zamawiając samochód nie sprawdziłeś standardowego wyposażenia wersji Lounge? Ok, można i tak... Przeczytałeś chociaż wydruk specyfikacji zamówienia?
W sedanie nie ma w cenniku opcji przyciemnianych szyb.Jedynie w hatchu i kombi przy zamawianiu auta można za bodajże 700 zł. wybrać tą opcję.