To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
dromario
to ja w kombi wersja easy mam tylko same strzałki w górę ewentualnie w dół może dlatego że mam wersję z fabrycznym gazem
Dromario mam kilka pytań do Ciebie bo planuję kupić 1,4 SW z fabrycznym LPG i jak czytam forum to mam wrażenie że komp w tej wersji jest okrojony. Wiem na pewno że nie ma spalania chwilowego, średniego i zasięgu na paliwie w baku oraz brak wskaźnika temp. cieczy chłodzącej ale reszta mnie ciekawi.
Masz radio Uconnect 5"?
Czy masz w menu głównym wszystkie poniższe funkcje:
TRIP
GSI
INFO POJAZDU
DRIVER ASSIST
AUDIO
TELEFON
NAWIGACJA
KOMUNIKATY
KONFIG. POJAZDU
Czy masz w menu "INFO POJAZDU" odczyt temperatury oleju i napięcie aku?
Czy masz u siebie w menu "KONFIG POJAZDU" listę wszystkich poniższych podfunkcji?
Display;
Jednostka pomiaru;
Zegar & data;
Bezpieczeństwo;
Bezpieczeń./Pomoc;
Światła;
Drzwi i blok. drzwi.
Czy w podmenu ŚWIATŁA działa ustawianie funkcji "follow me home"?
Czy możesz w podmenu DRZWI I BLOK. DRZWI uruchomić funkcję blokowania drzwi po ruszeniu?
Jakbyś zauważył jeszcze coś innego czego nie ma w wersji LPG to będę wdzięczny za info.
No i jeszcze w oddzielnym temacie zbiornika LPG jakbyś mógł wrzucić fotkę butli w bagażniku bo ciekawi mnie ile zabiera miejsca pod półką.
Z góry pięknie dziękuję za pomoc ;-)
-
Witam
spróbuję odpowiedzieć przynajmniej na część pytań.
1. komp. jest tylko okrojony o spalanie chwilowe, średnie i zasięg na paliwie w baku.
2.temp. cieczy chłodzącej jest na wyświetlaczu między zegarami.
3. Mam radio Uconnect 5" na pewno są tam funkcję TRIP, AUDIO ,TELEFON, NAWIGACJA, KOMUNIKATY, KONFIG. POJAZDU
4. odczyt temperatury oleju i napięcie aku jest na wyświetlaczu między zegarami.
5.Jednostka pomiaru; Zegar & data; Bezpieczeństwo; Bezpieczeń./Pomoc; Światła; Drzwi i blok. drzwi. - to wszystko jest
6."follow me home" - chyba nie ma
7.Czy możesz w podmenu DRZWI I BLOK. DRZWI uruchomić funkcję blokowania drzwi po ruszeniu tak dzwi blokują się przy prędkości chyba 20 km/h oczywiście można to wyłączyć
8.nie ma systemu start/stop
9. co do bagażnika to to butla lpg zajmuje tylko miejsce koła zapasowego nie zmniejsza w żaden sposób bagażnika są dwie podłogi obie idealnie płaskie.
zdjęcia mogę Ci podesłać ale dopiero jutro bo dzisiaj auto z żoną pojechało do pracy.
PS. jak masz jeszcze jakieś pytania, pisz, a najlepiej zapraszam do obejrzenia auta na żywo przy browarze.
-
Dzięki wielkie za szczegółowe odpowiedzi.
Ten browar to masz u mnie jak w banku tylko że mam do Ciebie jakieś 600km więc nie będzie łatwo :lol:
Fajnie że temperaturę cieczy tam upchnęli bo często teraz w samochodach jest jedynie kontrolka.
A Czy "Follow me home" możesz wymusić długimi po zgaszeniu czy w ogóle nie masz?
Ciekawe z tym zbiornikiem bo w specyfikacji podają że bagażnik z LPG jest o 20 ltr mniejszy?
Mnie martwi głównie to, że do LPG nie można dostać Tempomatu adaptacyjnego a wtedy raczej kupię wersję POP bo nic więcej z pakiety EASY mnie nie interesuje.
-
Cytat:
Napisał
jagódka
Czyli opcji gsi nie da się ustawić/odblokować jeśli jej nie ma od nowości?
-
-
Follow me home w lpg jest. Pociaga sie dlugie. Gsi jest w wersji ekoniańka i tylko wk.wia. nie pokazuje tylko nr biegow. A ze te cyferki sa malutkie to i uzytecznosc taka sobie. Duzy wskaznik na podszybiu toby bylo cos.
-
ja w 1.6 mj sedan mam tylko szczalki a niby wersja lounge
-
Czym są szczałki? Od szczania coś?
Ja też mam tylko ^
-
Czasem zastanawiam się jak tych ludzi z gimnazjów wypuszczają.... "Pacze i nie wiesze"