To jest widok strony w wersji do druku
-
Trochę inwestycji musiałem jednak poczynić.Posypało się to i owo.Sorki za OT!
Alternator,przekaźnik świec,drążki kierownicze,intercooler,egr,łącznik elastyczny wydechu hmm co tam jeszcze... no i zakup kół zimowych,akumulatora i normalne eksploatacyjne : filtry,olej,...kawa... :drinkers:
-
Jasne to używany wózek. Moja poprzednia Toyota e11 nie wymagała wkładu lub zrobiłem sam. Ostatnio 500 zł w ciągu 2 lat ale i tak wolę kromkę. Mam już rozrząd za chwilę.
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Stoszek
Jasne to używany wózek. Moja poprzednia Toyota e11 nie wymagała wkładu lub zrobiłem sam. Ostatnio 500 zł w ciągu 2 lat ale i tak wolę kromkę. Mam już rozrząd za chwilę.
no ponad ćwierć miliona na liczniku
-
Toyota miała 350. Kromka podobnie do twojej 235
-
Ach te polskie przebiegi :) Moja miała niewiele mniej w 2o13 roku gdy ja kupowałem, a jest z 2oo5.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
-
Akurat polski salon z historią serwisową więc nie wiem co dziwnego w przebiegu rzędu 20k/rok
-
Odbiegamy troche od tematu, ale skoro pytasz odpowiem.
Widocznie trafiłeś super okazje :)
Co dziwnego w przebiegu 20k na rok? Nic. Ja robię +/- tyle. Tylko tyle że mam 7km do pracy, czasem jeżdżę 150km na Modlin, czasem pod Frankfurt do brata, raz do roku 1-2k na urlop, trochę po mieście i okolicy, rzadko jeżdżę gdzieś indziej.
Pomimo tego że stać mnie było w 2013 na zakup nowego auta, w leasingu lub kredycie zdecydowałem się na starą, bo 8 letnią wtedy, Crome w dieslu.
Wiesz mogłem kupić za ok 140k cromę nową z wyposażeniem podobnym do tego co mam. Czemu nie kupiłem?
Bo już nawet nie rozrzutnoscią a wrecz głupotą byłoby wydać taki hajs na auto które przejedzie 200k w 10 lat, straci na wartości 90% w tym czasie i potem to sprzedać.
Koszty eksploatacji pomijam.
-
Fakt odbiegamy od tematu. Chyba po prostu łapię okazje, zresztą audio tą samą drogą modyfikuję. I nie mylić z druciarstwem.
-
Tego Tobie nie zarzucalem. Stwierdziłem tylko że większość aut w Polsce ma 200k na liczniku lub lekko ponad i jesteś kolejną osobą która wierzy w takie rzeczy- ja oczywiście tego nie neguje, chciałbym wierzyć w "tylko" 300k z blatu u mnie gdzie prawie 100k przejechałem. Po nabiciu 250-300k auto staje się nie sprzedawalne, z automatu zostaje szrot, turbina nadaje się tylko do regeneracji, wtryski do wymiany, dwumas tłucze i ogólnie same złe rzeczy się dzieją.
-
Ja niedawno wymieniłem Cromę z 2005 która miała 209 kkm na Cromę z 2010 z przebiegiem 77 kkm. Przebieg 77 kkm jest na 100% prawdziwy, auto z polskiego salonu bez DPF.
-
Cytat:
Napisał
kamilf
Po nabiciu 250-300k auto staje się nie sprzedawalne, z automatu zostaje szrot, turbina nadaje się tylko do regeneracji, wtryski do wymiany, dwumas tłucze i ogólnie same złe rzeczy się dzieją.
Kolego Ty w to wierzysz czy tylko powtarzasz "ludowe prawdy"? Osobiście wolał bym kupić rydwan na ON z udokumentowanym i sprawdzalnym przebiegiem w okolicach 300 tys. z udokumentowanymi wymianami lub naprawami niż "teoretyczną" 150 tys. nufke. Inna sprawa, że rynek w PL jest jeszcze chory i wielu rodzimych znafcuf myśli, że można kupić tanio samochód w salonowym stanie. Tyle w OT.
-
Cytat:
Napisał
andy5
auto z polskiego salonu bez DPF.
ale to chyba nie w oryginale tak miał? ktoś go usunął?
-
Cytat:
Napisał
maka131
ale to chyba nie w oryginale tak miał? ktoś go usunął?
Na polski rynek były bez DPF. Kolega ma Cromę z 2010 bez DPF w oryginale.
-
-
Dystans przygotowany pod montaż jakiegoś 16cm woofera. Myślę że 1 warstwa maty wystarczy.