Pomijając fakt tego "komputera" jak odczucia z jazdy t-jet z fabrycznym lpg?
To jest widok strony w wersji do druku
Pomijając fakt tego "komputera" jak odczucia z jazdy t-jet z fabrycznym lpg?
Pisałem z pytaniem o Uconnect, spokojnie odpowiedzą ko kilku dniach bo zwykle tyle to zajmuje.
Wysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka
wczoraj samochód odebrałem i wczoraj już przejechałem 480km - z czego 50km miasto, 250km autostrada, 180km drogi wojewódzkie.
I generalnie póki co jestem bardzo zadowolony - jest dynamiczny i chętnie przyspiesza. Tylko pierwszy i drugi bieg jest wg mnie trochę za krótki - ta jedynka trochę jak w diselu.
Jeżeli chodzi o spalanie to z powyższego z wyliczeń wyszło mi 8,1 l LPG/100km. Co prawda raczej oszczędzałem silnik - tempomat na autostradzie na 120 miałem ustawiony - kilka razy tylko do 150 dobiłem przy wyprzedzaniu.
Generalnie - silnik jest bardzo ok, spalanie myślałem, że będzie wyższe - myślę, że przy ekonomicznej jeździe w trasie będzie dało się zejść poniżej 8l gazu
Dziękuję, mam nadzieję że kombi będzie jeździć podobnie. Wiem że jest temat o kole zapasowy, ale zapytam kupowaleś dojazdowke, pełne koło? Bo w oficjalnym cenniku do fabrycznego lpg nie można zamówić dojazdowki lub pełnego koła.
jeszcze jedną rzecz odkryłem która nie działa - komputer nie pokazuje ciśnienia w oponach. Myślałem, że po kilkudziesięciu km zacznie pokazywać a nie pokazuje w ogóle - nie wiem czy to wina komputera czy czujników czy czegoś innego.
czyli nie ma tak jak w innych samochodach, że pokazuje przy każdym kole ciśnienie danego koła?
u mnie tak to wygląda:
Załącznik 27309
Widzę zamiast temp. silnika pokazuje ilość gazu :smile:
Ciekawe czy zakładają gaz do 1.4 t-jet zamówionego bez fabrycznego gazu a montowanego przez dilera na miejscu
Dlatego, iż jest to system pośredniego pomiaru. Pompujesz koła a potem resetujesz układ mówiąc - to jest ciśnienie wzorcowe. Jak system mierząc prędkość obrotową kół wykryje różnicę to poinformuje cię o tym - koło z mniejszym ciśnieniem kręci się szybciej.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Odebralem wczoraj HB z fabrycznym lpg i tez zero informacji o zasiegu i spalaniu.Jestem tez rozczrowany brakiem wczesniejszej informacji ze bagaznik jest duzo mniejszy.Jak przegladalem informacje katalogi fiata pare miesiecy temu nic o tym nie bylo...
pisz do FCA, reklamuj u dealera że komputer nie jest taki jaki powinien być i jaki powinien być wg instrukcji. Ja to samo zrobiłem. Z FCA mi dzisiaj odpowiedzieli cyt "Informujemy, że Pana zgłoszenie zostało przesłane do odpowiednich służb w FCA, które zajmą się sprawą zgodnie z posiadanymi kompetencjami".
W kupie siła, że tak powiem i jak więcej osób będzie o to się dopominało co powinno być to może szybciej zaktualizują komputer.
Ja zauważyłem oglądając w salonie wszystkie trzy wersje nadwozia,że HB ma płytszą wnękę na koło zapasowe....mieści się w niej tylko węższa dojazdówka.Zamawiając wersję z LPG lub pełnowymiarowym kołem dokładają wytłoczkę z pianki która podnosi podłogę do góry i zmniejsza się objętość bagażnika.Pisałem o tym w wątku "sedan kontra hatchback".
Zgadza się, ale w sumie pod spodem jest wytłoczka gdzie można pochować kilka niezbędnych części jak żarówki, rękawice, latarkę itp. Mnie to nie przeszkadza bo i tak bagażnik jest większy jak w poprzednim. A samo wykonanie nie tak tandetne jak np. w Astrze.
Wysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka