Dzięki za wypowiedzi ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Dzięki za wypowiedzi ;)
Bywają, ale coraz mniej
Liftbacki miewają tylną wycieczkę.Mnie nie wzrusza jej brak.Choć w poprzednim aucie była.
Niepotrzebna wycieraczka, raczej wymagane czujniki lub kamera. Szyba zawsze czysta ale w cofaniu nie pomoże.
Tipo mam nieco ponad miesiąc. Przy okazji wymiany kasety zamka (problem opisany w temacie o niedziałającej klamce) zgłosiłem w ASO powstające dwa grube prostolinijne zarysowania na prawej przedniej szybie (uprzedzając pytanie o skrobanie szyb - nigdy tego nie robiłem, poza tym rysy są idealnie proste i równoległe do siebie). Wg ASO przyczyną był kamień, który dostał się gdzieś do środka, ponoć został usunięty. Powiedziano mi, że gwarancja w takim przypadku nie obowiązuje. Przyjąłem to do wiadomości, jak pech to pech, rysy trzeba było polubić i jakoś z nimi żyć. Jednak dzisiaj przy dokładniejszych oględzinach zauważyłem, że ciągle pojawiają się kolejne rysy, a te istniejące pogłębiają. Problem dotyczy tylko tej jednej szyby. Jest w tym wypadku szansa na jakąkolwiek naprawę gwarancyjną, czy znowu mam się godzić z tym, że tak już musi być? Może w mechanizmie coś kolidować z szybą powodując zarysowania?
Nie każdy jest takim hiper świetnym kierowca jak ty i nie pierdziel tu ze czujniki w sedanie to przesada bo jakiś user posłucha ciebie i nie założy i będzie cofał i przypierdoli w twoje auto i tyle z twoich opinii ze nie potrzebne... lepiej mieć niż nie... czasem dupę może uratować... gratuluje zajebistosci i tego ze radzisz sobie bez nich. Ja w przeciwieństwie do ciebie wole aby inni mieli...
Oczywiście, że da się jeździć sedanem bez kamer/czujników, ale nie bardzo wierzę, że potraficie tyłem bezbłędnie dojechać na 20 cm do przeszkody. A ja z czujnikami potrafię :-)
Da sie, a potem auta poparkowane pod marketem jak krowy na polu...
A ja, wyobraź sobie, akurat nie. :D Moim zdaniem nadmiar czujników wyłącza myślenie. Sam sytuacji jeszcze takiej nie miałem, natomiast mój przyjaciel dwukrotnie miał już auto obite podczas gdy ktoś cofał swoim pojazdem. Tłumaczenie? "a bo czujniki nie pikały, to jechałem"
Serio uważasz że niedbale parkowane auta to kwestia braku czujników/kamery...?
20 cm to akurat masa miejsca jeszcze. :P aczkolwiek rozumiem o co chodzi, mogę się z Twoją tezą zgodzić. Choć sam czujników nie mam na swoje życzenie, mam jedynie kamerę w formie gadżetu.
Czy gdzieś napisałem, że jestem zajebisty? Gość napisał, że "czujnik lub kamera są WYMAGANE". Napisałem tylko, że akurat w Tipo widoczność jest niezła i można śmiało bez tego jeździć. Oczywiście, że lepiej mieć niż nie mieć ale można bez tego żyć. Się tak nie spinaj bo wystrzelisz jak guma z gaci.