To jest widok strony w wersji do druku
-
Tipo od Kwietnia 2016r. 1.4 + LPG
Obecnie 32.000km
Problem z gaśnięciem po odpaleniu ( zła regulacja LPG)
nie działające przyciski przyciski od regulacji świateł ( montaż LPG)
check engine przy prędkościach autostradowych( najprawdopodobniej źle wyregulowane LPG)
ułamany zatrzask od klapki nad USB (najprawdopodobniej montaż LPG)
Dolanie płynu chłodzącego było poniżej minimum
Samochód jak najbardziej spełnia moje oczekiwania
-
Cytat:
Napisał
f.lukas
Tipo od Kwietnia 2016r. 1.4 + LPG
Obecnie 32.000km
Nareszcie ktoś z dotartym silnikiem! :-) Przy ubytku płynu chłodzącego zapomniałeś dopisać, że to też przez LPG ;-)
-
Fiat Tipo 1.4 16V + LPG odebrany 02.02.2017 przejechane 1300 km
W drugim dniu użytkowania złapałem gumę ale to chyba nie wina LPG :P
Brak jakichkolwiek uwag, jak na razie wszystko działa jak złoto, w przyszłym tygodniu przegląd na 1500 km
Ostatnio rozmowa z taksówkarzem z Krakowa:
Fiat Tipo 1.4 16V + LPG odebrany w maju 2016 przejechane 37000 km
Brak uwag i zastrzeżeń
-
Przebieg : 3 tyś. Zero problemów ( oprócz oczywiście standardowych tajemniczych "kulek w garnku" przy rozruchu :smile:) . Aaaa , migacz w prawo który czasami się nie cofał samonaprawił się i już wraca ( to taka ciekawostka ). Oleju wziął ok. 2 mm na miarce , czyli prawie nic .
-
4950 km od XI 2016r . Płyny eksploatacyjne w NORMIE ale dodam że przed odbiorem zmósiłem w salonie szefostwo że na zimnym silniku mam mieć MAX i dolewali bo fabryka daje wszystko na styk i dlatego niektórzy myślą ze im oleju w silniku ubyło ;) . Lubię przycisnąc 110-120 za miastem przy fajnej muzyce z lat 80-ch. Jazda to wtedy BAJKA :) Pozdrawiam :drinkers::piwko:
-
Przebieg 12800 (od grudnia 2016) od nowości na LPG. 1,6 e torq. Dolane tylko ok 200 ml oleju. Jedyny problem to mało stabilna jazda - opisałem w innym wątku. Poza tym zero problemów.
-
przebieg 2450 km od 22grudnia - bez problemów (płyny w normie, wymiana na gwarancji osłony zamka klapy bagażnika bo odleciał plastik)
-
Przebieg 6800 1.4 + gaz
Kampania skrzynia, dolewka oleju i boryga, poprawka spasowania plastiku w drzwiach, ostatnio problem z przełączeniem na gaz (gasł lub szarpał, ale tylko rano), AGŚ wymienił filtr (uwalony błotem) nakaz zmiany stacji na inna, (bylo to wczoraj, narazie ok) jeżeli problem sie powtórzy płukanie lub wymiana wtryskiwaczy.
-
Cytat:
Napisał
marcin_o
przebieg 2450 km od 22grudnia - bez problemów (płyny w normie, wymiana na gwarancji osłony zamka klapy bagażnika bo odleciał plastik)
A widzisz. U mnie osłona się trzyma na jednym zaczepie ale mają mi wymienić w ramach gwarancji. Czekam.
-
aktualnie 1600km, auto odebrane 15.02.2017, na razie brak uwag, oby tak dalej :D płyny w normie, wziął tylko jakieś 1-2mm oleju
-
16450 km od 03.10.2016. 1.4.
-
999 km auto odebrane końcówka marca;)
-
4kkm auto odebrane początek marca
-
13000. Jeszcze się nie sypie [emoji6].
1.4
-
Cytat:
Napisał
Przemulak
Przebieg 12800 (od grudnia 2016) od nowości na LPG. 1,6 e torq. Dolane tylko ok 200 ml oleju. Jedyny problem to mało stabilna jazda - opisałem w innym wątku. Poza tym zero problemów.
W tym momencie 19780 i dalej nic:)