To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Skrzypiący fotel -
Zmień komórkę póki nie jest za późno ... Tybek - skrót od mojego imienia = Tyberiusz
-
Mnie się wygodnie siedzi na fotelu jest sprężysty i dobrze trzyma w zakrętach.
-
Według moich obserwacji skrzypienie zmienia się lub cichnie zupełnie po przesunięciu fotela do przodu lub do tyłu. Pewnie problem tkwi w zatrzaśnięciu dźwigni blokującej. Trochę to niefajne, bo 14-letnie punto nie ma takich problemów.
-
Cytat:
Napisał
Łowca_j
Według moich obserwacji skrzypienie zmienia się lub cichnie zupełnie po przesunięciu fotela do przodu lub do tyłu. Pewnie problem tkwi w zatrzaśnięciu dźwigni blokującej. Trochę to niefajne, bo 14-letnie punto nie ma takich problemów.
Jeżeli Twój też skrzypi, to nękaj ASO. To nie jest usterka z kategorii TTTM, bo występuje sporadycznie i musi się dać naprawić.
-
UPDATE: Kolejne podejście do problemu, samochód spędził aż 3 dni w ASO i na razie jest ok :cool:
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Mnie coś popiskuje przy tunelu ale tylko rano jak jest auto zimne i wychłodzone :)
Witam serdecznie. Czy znasz źródło tego popiskiwania? Mój samochód (szczególnie jak jest zimny) skrzypi podczas dodawania i ujmowania gazu. W salonie nie traktują tego poważnie, bo skrzypienie nie zawsze słychać, ale doprowadza mnie do obłędu...
-
Cytat:
Napisał
kjk
Ludzie, naprawdę nikomu oprócz mnie nie skrzypi fotel kierowcy?
Mi zaczął wczoraj skrzypieć fotel gdy jestem na dziurach albo znęcam się i wychylam ciężar w lewo. Przebieg 18k km. Pytanie ile razy byłeś z tym w ASO?
-
Cytat:
Napisał
WojnA00
Mi zaczął wczoraj skrzypieć fotel gdy jestem na dziurach albo znęcam się i wychylam ciężar w lewo. Przebieg 18k km. Pytanie ile razy byłeś z tym w ASO?
Mi też niedawno zaczął skrzypieć, ale byłem w ASO z innym tematem, przesmarowali i po sprawie.
-
Cytat:
Napisał
WojnA00
O ile dobrze pamiętam, przy trzecim podejściu tipek został na kilka dni w ASO (dostałem zastępczego) i teraz jest ok.
-
Według moich obserwacji skrzypienie fotela to kwestia zatrzaśnięcia blokady. Jak dla mnie dwu- czy trzykrotne strzelenie dźwignią nie jest warte wyjazdu (w moim przypadku 40 km) do ASO. Zresztą nawet 5 km nie jest warte. Oddawanie samochodu niefachowym, nieodpowiedzialnym i niezaangażowanym ludziom musi być spowodowane poważną awarią.
-
Cytat:
Napisał
Łowca_j
Oddawanie samochodu niefachowym, nieodpowiedzialnym i niezaangażowanym ludziom musi być spowodowane poważną awarią.
Przecież w razie poważnej awarii jeszcze bardziej strach oddać samochód tym "niefachowym, nieodpowiedzialnym i niezaangażowanym ludziom" :mrgreen:
-
U mnie nie skrzypiało do dzisiaj. Wsiadłem rano było ok, parę razy wysiadłem i wsiadłem. Nagle skrzypi, po oględzinach okazało się, iż skrzypi poszycie fotele o osłonę boczną (tę z regulacjami). Na razie zaradziłem wpychając kawałek materiału pomiędzy elementy ;)