To jest widok strony w wersji do druku
-
Na temat szczegółów technicznych MA proponuję przejść do odpowiedniego wątku. Do Tipo te silniki nie są montowane, więc bez sensu jest o tym tu pisać.
Można jedynie wspomnieć, użytkowników Tipo może zainteresować, że w T-Jet też jest obecny filtr siatkowy w śrubie na dolocie oleju do turbiny.
-
Zapytałem w ASO o gwarancję PowerTrain (taka mniejsza zakresowo gwarancja do dokupienia),ale na razie dostępna jest wersja Maximum Care. Ta tańsza opcja może być dostępna pod koniec trwania fabrycznej gwarancji. Dobrze poszukać na stronie mopar.eu i tam jest dział proponowanych usług do danego auta.
-
A ja mam 2 klasycznej plus 3 lata dodatkowej czyli łącznie 5 (lub 200 000km) latek gwarancji. I już :)
-
Cytat:
Napisał
tedybear
A ja mam 2 klasycznej plus 3 lata dodatkowej czyli łącznie 5 (lub 200 000km) latek gwarancji. I już :)
Ja mam na 2 lata gwarancje fabryczna i 2 lata aso( maxcar 100000km) czy ,myslisz wykupic pakiet serwisowy?
-
Ta gwarancja jest od mopar i nie ma zasadzie ubezpieczenia.
-
2 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
tedybear
Ta gwarancja jest od mopar i nie ma zasadzie ubezpieczenia.
JA tez mam od mopar o jakie ubezbieczenie chodz?Mi chodzilo o plan serwisowy przeglady gwarancyjne ktore mozesz wykupic przed pierwszym przegladem gwarancyjnym.Załącznik 26621
-
Mówisz o planie serwisowym,a ja o gwarancji -to inne kwestie
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
Mówisz o planie serwisowym,a ja o gwarancji -to inne kwestie
Tak ,nie napisalem jasno, mam gwarancje na 4 lata , wiadomo majac gwarancje rozszerzona trzeba serwisowac w ASO, dlatego sie zapytalem czy ktos rozwazal kupno pakietow serwisowych na czas gwarancji , czy to sie oplaca, wychodzi taniej ?
-
Trzeba policzyć, zależy to w dużej mierze od przebiegu który planujesz robić
-
Sam o to zapytałem i..serwisant sam powiedział,że może to się opłacać tam,gdzie są drogie roboczogodziny np stolica itd. Płacąc bez tego planu zapłacisz tak samo lub nawet mniej ,bo często są obniżki itd . Jednak z pomyślunku wychodzi mi jedno-ale to tylko przemyślenie:
1)masz dłuższą gwarancję,więc niejako musisz zjawić się w ASO -czyli nie muszą tobie obniżyć ceny za robienie przeglądów,bo jesteś na nich skazany
2)nie masz gwarancji,a mimo wszystko przyjeżdżasz,więc jest możliwe obniżenie /upust ,abyś dalej to robił
-
Patrzac na cene jaka oferuja za pakiet serwisowy easy care 3lata-45000km chca 1690zl wychodzi wiec za 3 przeglady (15kkm,30kkm,45,kkm)po 563zl, w tym sa zmiany oleju , filtru , i wszystkie filtry, powietrza i kabiny, plynu hamulcowego (30kkm)i przeglad.
-
Noo w tipo jest ciekawie cenowo
-
Cytat:
Napisał
ak11
Patrzac na cene jaka oferuja za pakiet serwisowy easy care 3lata-45000km chca 1690zl wychodzi wiec za 3 przeglady (15kkm,30kkm,45,kkm)po 563zl, w tym sa zmiany oleju , filtru , i wszystkie filtry, powietrza i kabiny, plynu hamulcowego (30kkm)i przeglad.
Jeżeli to jest brutto, to jest IMHO dobra cena. Mnie sama wymiana oleju (i filtra rzecz oczywista) w ASO kosztowała ~480.
-
Cytat:
Napisał
rafal_rx
Jeżeli to jest brutto, to jest IMHO dobra cena. Mnie sama wymiana oleju (i filtra rzecz oczywista) w ASO kosztowała ~480.
Na podstawie moich wcześniejszych doświadczeń z różnymi ASO, wcale nie jestem pewien że oprócz wymiany oleju cokolwiek jest robione na tych przeglądach....
-
Cytat:
Napisał
kjk
Na podstawie moich wcześniejszych doświadczeń z różnymi ASO, wcale nie jestem pewien że oprócz wymiany oleju cokolwiek jest robione na tych przeglądach....
To, co masz na fakturze, masz mieć i w aucie. Sprawa prosta. Jeśli nie ufasz, pisz daty na filtrach powietrza i kabinowym :-)
Ja myślę, że jeśli będą chcieli kręcić, to wleją najtańszy olej.