Wcale być nie musi i na 99 procent nie ma podciagnietej wiązki do tylnych drzwi.
To jest widok strony w wersji do druku
Wcale być nie musi i na 99 procent nie ma podciagnietej wiązki do tylnych drzwi.
https://audio-system-polska.com.pl/p...DF-wiazka/4834
Sa różne modele w różnym przedziale cenowym
Niżej link jak mniej wiecej gra jeden z zestawów w tipo
https://www.youtube.com/watch?v=SGZqbM2SaVc
Mam tipo ale bez tweeterow na podszybiu i chce zamontować ten zestaw:
https://audio-system-polska.com.pl/p...O-MDF-PnP/5115
Jak wygląda z pociągnieciem kabli z tweeterów do głośników?
Jeśli tweetery chcesz zamontować na podszybiu i podpiąć je bezpośrednio pod głośniki średniotonowe, to czeka Cię dużo roboty bo byś musiał dorabiać piny na złączkach między drzwiami, a karoserią. Widziałem, że ktoś sobie je zamontował w tych trójkątnych osłonach lusterek wtedy mało roboty z kablami. Ja je podłączyłem pod przejściówkę z chińskiego radia i mam w podszybiu.
A tweetery chowaja sie pod tymi plastikami na podszybiu czy trzeba wiercić otwory ?
Czy ktoś orientuje sie czy taki głośnik jest w drzwiach przednich? Sedan produkcja 2016
Na zdjęciu również numer oem
Załącznik 43844
Na zdjęciu od JTN dobrze widzę że głosnik jest na nity a nie śruby?
Załącznik 43845
Audio System R 165 EM EVO 2 + Audio System CO 165 EVO
Założone....
Można powiedzieć że głośniki wygrzane bo po montażu pare dni wyciszałem auto i przez ten czas radyjko sobie pykało cały czas.
Duża różnica jest z tyłu.
Wymiana fabrycznych 13 na 16 Audio System CO 165 EVO...tu różnica spora oczywiście na plus.
Przód Audio System R 165 EM EVO 2...
No w sumie jestem zawiedziony. Gra to trochę lepiej.
Największa różnica w syczkach. Tu poprawa jest od razu słyszalna. Gra ładniej czyściej po prostu lepiej.
Ale sam bas dupy nie urywa.
Wiadomo że nie będę już wymieniał ale drugi raz zrobił bym jednak na JBL ..
Ostatecznie nie wiem czy mogę polecić.
Dla mnie komplet głośników(przód + tył) za 1200zł powinien grać lepiej.
Podejrzewam że najtańsza seria AS zagrałaby podobnie.
Tak jak napisałem teraz zrobił bym na JBL Stage 2 za pół ceny..
Miałem je w poprzednim aucie i grały bardzo ładnie.
Ciekawe jak by wypadło bezpośrednie porównanie dwóch takich samych aut z różnymi systemami.
.
.
Tak głośniki są nitowane
Tak, głośniki są na nity.
Ja w swoim wymieniam głośniki w drzwiach, podszybiu, wyciszenie przednich drzwi, wzmacniacz, subwoofer i będą dokładane średnie tony. Wyjęte większość z poprzedniego auta i teraz pora poprawić Car Audio w Tipo :)
Możesz powiedzieć jakie montowałeś tweetery ?
Cześć;
Wybierając głośniki, pamiętaj, aby wybrać przednie z produktów âkomponentowychâ o długości 165 cm i tylne z produktów âkoncentrycznychâ o długości 130 cm w modelach Tipo z 6 zestawami głośników. Głośniki wysokotonowe będą dostarczane z wybranym zestawem głośników komponentowych. Jeśli wybierzesz współosiowe głośniki przednie, nie będziesz w stanie usłyszeć częstotliwości pochodzących z głośnika wysokotonowego zainstalowanego z przodu.
Jeśli nowe zestawy głośników wewnętrznych nie są kompatybilne ze standardowymi otworami w drzwiach Tipo z 3 otworami na śruby, można użyć załącznika na zdjęciu.
Załącznik 44569