JTN serwis w Łodzi daleko ale mam dużo znajomych więc bym Cię odwiedzał
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
JTN ile Ty masz latek?
To jest widok strony w wersji do druku
JTN serwis w Łodzi daleko ale mam dużo znajomych więc bym Cię odwiedzał
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
JTN ile Ty masz latek?
Właśnie wróciłem z małej przejażdżki, pomiary to:
- przed odpaleniem auta 12.185V
- po odpaleniu bez obciążenia 14.578V
- zimny silnik, obciążony światłami mijania, długimi, przeciwmgłowymi z przodu i z tyłu, radiem, ogrzewaniem tylnej szyby, dmuchawą na maxa 12.253V. Bałem się już włączyć klimę do zestawu bo silnikiem strasznie telepało. Najwięcej spadku napięcie było słychać po dmuchawie i tym jak bardzo zmalały jej obroty. Silnik twardo trzymie swoje obroty zamiast podbić ile trzeba.
Powinien podbić obroty chyba że się dopiero adoptuje i uczy?
uPo 1800km powinien to już potrafić... Powinien podbić obroty tak by w instalacji było napięcie minimum 14V
No to pozostają dwie rzeczy-z praktyki w moim aucie starym. Albo odłączyć aku i samemu zaadoptować silnik albo komputer i wgranie softu
W jaki sposób miałaby się odbywać adaptacja silnika? Moim zdaniem winny jest temu soft silnika tam samo jak opóźnionej reakcji na gaz
W moim mondeo adaptacja czyli nauka odbywała się tak iż po uruchomieniu silnika trzymałem gaz na obrotach 1200 do 1300. Przez 4 minuty. A potem nie było żadnego falowania silnika i wszystko było ok.
Pasowałoby właśnie jakiś biznes otworzyć, ale nie należę do tych odważnych co to stawiają wszystko na jednej karcie :)
No 37, pod moim zdjęciem jest przecież napisane :)
Jutro to u siebie zrobię to wam dam znać. Ale pamiętam, że u mnie jak włączyłem ogrzewanie szyby, klimę to podbijał obroty.
Znajdź kumpla w Łodzi to do założenia biznesu będzie już Was dwóch!
Montując do auta większy akumulator niż producent przewidział, to znaczy o większej pojemności i zazwyczaj również o większym prądzie rozruchowym sprawiasz, że:
będzie się płycej (procentowo) rozładowywał podczas rozruchu i każdego dotychczasowego poboru prądu z niego. W związku z tym, jego żywotność, względem poprzedniego akumulatora (o mniejszych parametrach) będzie większa.