No i obaliłeś mój misterny plan... a zapowiadało się tak pięknie
To jest widok strony w wersji do druku
No i obaliłeś mój misterny plan... a zapowiadało się tak pięknie
Testował ktoś kamerkę z komunikacją po WIFI? Bez kabli, tylko zasilanie. Obraz zrzuca na bezpłatną Appke na smartfona.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ceny od 180 pln
Nie mam pojęcia jak ta kamerka działa w nocy, u mnie działa Mio. 2w1 jedyne co sensownego widziałem to lusterko z Androidem rodzimej produkcji ale top około tysiaka
Na razie nie mam auta, ale jak odbiorę - prawdopodobnie już w tym tygodniu - to podpytam w Fiacie w Bielsku czy nie mają jakiegoś elektryka-magika co mógłby coś podpowiedzieć, nie wierzę, że nie mają schematów i nie wiedzą jak to zrobić. Rozwiązanie Ridiego jest rewelacyjne, ale najlepiej by było podłączyć to pod monitorek w aucie. Zastanawiam się tylko - czy sam Fiat nie pozabezpieczał w jakiś sposób systemu, że nie da się wprost kamerki podłączyć.
Zastanawiam się też nad rozwiązaniem alternatywnym - jak wszystko zawiedzie - zakupić Mio 698 Dual i tam można korzystać z tylnej kamerki - podgląd na ekranie przedniej. Nie da się tym podjechać pod samą ścianę bo nie widać będzie zderzaka, ale przynajmniej nie wjadę w jakiś słupek czy krawężnik, problem że w HB szyba jest mocno pochylona i może być marnie z widocznością, ale skoro i tak będę kupować ten rejestrator to dlaczego nie sprawdzić?
Jak będzie możliwość to przetestuję i dam znać jak to wygląda. Na pewno nie da się tego zrobić w sedanie ale może da się w HB i SW - tylna klapa taka sama.
Jakoś się to rozwiązać na 100% da i też na 100% podłączając do fabrycznego radia. I albo to będzie plug and play albo podłączyć i konfigurować dostępność opcji przez clipa. W razie czego zapraszam do mnie do Bielska to pokombinujemy coś albo zrobimy jak jest u mnie :)
Witam! Jak sądzicie, czy w ASO można zamówić uzupełnienie wyposażenia o montaż oryginalnej kamery cofania z wpięciem w wyświetlacz fabrycznego radia?
Nie można, a dlaczego? Bo nie ;-) Jeśli masz w aucie odpowiednie radio, to samemu zapewne da radę zrobić, jednak będzie drożej niż z fabryki.
Wysłałem wiadomość do Importera z zapytaniem czy ASO może mi tak uzupełnić wyposażenie i... nastąpiła konsternacja. Mam czekać na odpowiedź, bo sami nie wiedzą na obecną chwilę czy to jest wykonalne.
Czy wbijajac wsteczny biegna na monitorze pojawia sie obraz z kamerki cofania czy trzeba cos przelaczyc w radiu?
W radiu jak j w moim modzie automatycznie
u mnie automatycznie
jeżeli radio 5" jest z blututem,to czy kamerka cofania z blutu będzie sobie z tym współpracować? po włączeniu kamerki,włączy się na wyświetlaczu obraz z tej kamerki???,ktoś próbował?