To jest widok strony w wersji do druku
-
Szyba rysuje sie nie tylko od skrobania zimą a przede wszystkim od jazdy po trasie (piasek z drogi) i wycieraczek - zwłaszcza gdy włączają się automatycznie i lecą "na sucho". Co do wymiany to sugestia nie obowiązek. Ale po wymianie/wypolerowaniu jest niebo a ziemia podczas jazdy w nocy. Pajączki i pęknięcia nigdy sie nie kwalifikują do naprawy, ale przy szybkim zalaniu ubytku ( czasem przed zalaniem nawiercają niebezpieczne punkty aby odprężyć uszkodzenie) pajączek nie powinien powstać
-
Jestem tego samego zdania co koledzy wyżej.
-
Jak się uda to naprawić w ostateczności wymienić.
-
Cytat:
Napisał
Damian1988
Witam wszystkich. Otóż nieprzyjemna sytuacja, na trasie z pod kół samochodu przejeżdzajacego z naprzeciwka wystrzelił kamień który na nieszczęście trafił w przednią szybę mojego tipo :( na skutek czego powstał odprysk wielkości jedno groszówki. Głęboki na około połowę grubości szybu, można przyjąć że jest to środek szyby. I co teraz? Robić to z AC W salonie i tracić zniżki? Salon pewnie wymieni szybę na nową, co wiązać się będzie z dość dużą ingerencja w samochód. Czy może pojechać na naprawę szyby we własnym zakresie za około 200 zł. Ale czy nie stracę gwarancji? Dodatkowo mam to nagrane na wideo rejestratorze, ale czy to coś zmienia?
No i jak się sprawa potoczyła?
-
Nie zwalajmy wszystkiego co złe na ASO:wink:....a tak z drugiej strony to myślę że ASO jak nie umie wymienić szyby to zleca dla zakładu zajmującego się szybami a Ty masz na zleceniu że to Fiat ASO zrobiło.
Wstaw zdjęcie z tego odprysku....ocenimy. Jak mały to żywica jak faktycznie duży to wymiana.
-
Cześć.
Pękła mi szyba od uderzenia kamieniem. Wczoraj wymienili mi na nowa (firmy pilkington - niby porządna) niestety będę musiał reklamować , bo okazało się że akurat na wysoko wzroku jest defekt (zniekształca obraz). Czy możecie polecić inne firmy produkujące szyby warte polecenia?.
W aucie żony też reklamowałem wyżej wymienionej firmy. Wstawili AGC - dupy nie urywa, ale przynajmniej wady są po bokach.
-
Każdemu producentowi może się zdarzyć bubel. Złóż reklamację i tyle.
Pilkington to niezła firma.
-