To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
kjk
Multiecuscan ma też darmową, LEGALNĄ wersję (patrz www producenta).
No właśnie, zanim ktoś kupi licencję, to należy najpierw wypróbować darmową wersję.
Bo licencja daje pełną wersje programu, ale umożliwia tylko przez rok aktualizację programu. Więc po komu kupować
licencję skoro wcześniej MultiEcuScan nie obsługiwał TIPO ?
Cytat:
Napisał
KOBRA
Mes z witaminką.
I po co to nam, skoro stary MES nie obsługuje TIPO ?
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
No właśnie, zanim ktoś kupi licencję, to należy najpierw wypróbować darmową wersję.
Tipo (i niektóre inne modele) nie są wspierane w wersji darmowej.Możesz pobawić się jedynie symulacją.
Roczna aktulizcja a po roku program dalej działa w pełnej wersji.
Cytat:
Napisał
JackTheNight
I po co to nam, skoro stary MES nie obsługuje TIPO ?
Bo można (niektóre) aktulizować.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
kjk
W tym momencie ocierasz się o publiczne pomówienie Skąd założenie, że zamierzam coś kraść? Multiecuscan ma też darmową, LEGALNĄ wersję (patrz www producenta).
Czytaj ze zrozumieniem
"Gdyby ktoś okradał ciebie z twojej pracy byłbyś zadowolony ?" To pytanie a nie stwierdzenie
" A co niektórzy go kradną" Dotyczy tych którzy używają wersji z witaminkmi
"Multiecuscan ma też darmową, LEGALNĄ wersję (patrz www producenta)." Niestety nie obsługuje TIPO
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Czytaj ze zrozumieniem
Czytam. Ale to Ty bulwersujesz się pytaniami o tani hardware, sugerując zamiar kradzieży softu.
Cytat:
Napisał
KOBRA
"Gdyby ktoś okradał ciebie z twojej pracy byłbyś zadowolony ?" To pytanie a nie stwierdzenie
Ale dlaczego do mnie?? To pytanie zawiera w podtekście wyraźną sugestię, że jestem złodziejem.
Cytat:
Napisał
KOBRA
"Multiecuscan ma też darmową, LEGALNĄ wersję (patrz www producenta)." Niestety nie obsługuje TIPO
I to jest konkret. Mogłeś to napisać od razu, zamiast czepiać się "narodu" ;-)
-
Zastanawiam się nad interfejsem iCar Bluetooth Vgate - ktoś możne tego używa???, czy to tylko taka zabawka
-
Cytat:
Napisał
pawulg
iCar Bluetooth Vgate - ktoś możne tego używa???, czy to tylko taka zabawka
Po opisie to wygląda, że robi to samo co zwykły ELM327 za 15 zł, więc nie wiem czy warto.
A tutaj nagrałem krótki filmik z działania MultiEcuScana z TIPO, niestety darmowa wersja dla TIPO niczego nie oferuje, wiadomo jednak
że interfejsem ELM327 za 15 zł można się połączyć i jak ktoś nabędzie licencję to będzie miał pełen dostęp.
Ja pewnie kiedyś kupię licencję co by sobie kasować Service Intervall :
https://youtu.be/v932llnasIk
-
Strasznie kłótliwy ten kącik Tipo.. he he dawajcie dalej bo fajnie się czyta takie dziecinne przekomarzania haha
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
A tutaj nagrałem krótki filmik z działania MultiEcuScana z TIPO, niestety darmowa wersja dla TIPO niczego nie oferuje,
Jak to się mówi "błogosławieni ,którzy nie widzieli ,a uwierzyli":lol:
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Strasznie kłótliwy ten kącik Tipo.. he he dawajcie dalej bo fajnie się czyta takie dziecinne przekomarzania
Zauważ, że dzięki tym przekomarzaniom dostaliśmy tu kolejną porcję użytecznej wiedzy. I o to chodzi :food:
-
Cytat:
Napisał
kjk
Napisał KOBRA
Strasznie kłótliwy ten kącik Tipo.. he he dawajcie dalej bo fajnie się czyta takie dziecinne przekomarzania
Ale to napisał "nygus"
-
MES to super narzędzie. Za 2 lata przyda się na pewno wielu z nas. Dobrze że już jest dostępny...
Co ciekawe jest tylko jeden sterownik na liście (dla silnika 1.4). Co daje nadzieję na to że da się dołożyć tempomat do każdego auta.
-
Co to wymiany zdań i udawadniania sobie pewnych kwesti: Proszę załatwiać to na PW!
Co do icar, używałem go na wifi. Do Forda spisał się dobrze. Chciałem tylko dodać od sobie ze te elm327 za 10, 15 czy 20 zł na bluetooth nie są tak kompatybilne - jak porządny elm. Fordscan często informuje o braku możliwości wykonania testu bo np. Elm nie spełnia wymagań wszystkich protokołów.
Osobiście polecam je tylko do szybkiego połączenia się z ECU i sprawdzaniu podstawowych danych jak i odczytu błędu.
Jeśli ktoś chce coś zmieniać w sofcie, osiować itd. polecam elm327 na kablu ;))
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
leinad
MES to super narzędzie. Za 2 lata przyda się na pewno wielu z nas. Dobrze że już jest dostępny...
Co ciekawe jest tylko jeden sterownik na liście (dla silnika 1.4). Co daje nadzieję na to że da się dołożyć tempomat do każdego auta.
Czy jak już będzie jakaś wersja tego softu z sensowną obsługą Tipo, to czy można liczyć na możliwość przekonfigurowania takich rzeczy jak np. włączanie świateł pozycyjnych przy otwieraniu bagażnika pilotem?
-
Myślę, że jeszcze trochę trzeba poczekać. Programiści już na pewno piszą kody, jednak Tipo to stosunkowo świeży nabytek na rynku, więc jeszcze trochę.
-
Pojawiła się nowa wersja MES v3.5 : Multiecuscan - Diagnostics software for Italian cars
Zmiany w nowej wersji :
18/02/2017 - Multiecuscan 3.5
- Added information for more ISO codes from 2015-2016 vehicles
- Added support for high speed mode of ELM327 interfaces
- Support for Magneti Marelli IAW 8GMC CF5/EOBD Injection (1.4) (500)
- Support for Magneti Marelli IAW 8GSW/SDU CF5/CF5+/EOBD Injection (0.9 LPG) (500L, Panda)
- Support for Magneti Marelli IAW 8GSW CF6/EOBD Injection (0.9) (Panda)
- Support for Bosch EDC17C69 CF6/EOBD Diesel Injection (2.3) (Ducato 290)
- Support for Marelli 9DF CF6/EOBD Diesel Injection (1.3) (Egea, Tipo)
- Support for Bosch EDC17C69 CF6/EOBD Diesel Injection (1.6, 2.0) (Egea, Tipo)
- Support for 4x4 coupling control (Panda)
- Support for BOSCH ABS/ESP/TPMS (Egea, Tipo)
- Support for Bosch Airbag MY14 (500X, Renegade)
- Support for Parking control Bosch (500X, Renegade)
- Support for TRW Electric Steering (500X, Renegade)
- Support for Parking control SPM Bosch (Renegade)
- Support for Body Computer Marelli (BU) (Renegade)
- Support for CAN Setup / PROXI Alignment Procedure (BU) (Renegade)
- Support for TRW Airbag MY14 (Ducato 290)
- Support for Parking control Bosch MY14 (Ducato 290)
- Support for Tire Pressure Control (TPMS) Schrader (2/3 axle) (Ducato 290)
- Support for Bosch ABS 9 (Ducato 290)
- Support for CAN Setup / PROXI Alignment Procedure (Ducato 290)
Z tego co widać doszła obsługa w Tipo : silniki Diesla oraz ABS/ESP/TPMS
-
Jak pojawią się opcje dotyczące świateł (mp. włączania świateł pozycyjnych przy otwieraniu auta) albo przypominacza o niezapiętych pasach to kupię :-)