sam to zrobiłem, żadna filozofia :-) w zasadzie to tylko przedmuchałem. Nie maczałem jej w niczym. Tylko sprężonym powietrzem po dziurkach i jest drożna ;-)
To jest widok strony w wersji do druku
sam to zrobiłem, żadna filozofia :-) w zasadzie to tylko przedmuchałem. Nie maczałem jej w niczym. Tylko sprężonym powietrzem po dziurkach i jest drożna ;-)
a jak z demontażem? pokrywa zaworów wiadomo że nie problem i trzeba nową kupić ale jak z magistralą? jak ją zdemontować żeby nie uszkodzić? poprostu kilka śrub i wyciągnąć czy są jakieś dodatkowe uszczelki albo zaczepy?
Całość trzyma się zdaje się na 5 szpilkach, trzeba odkręcić i przedmuchać całość, najlepiej przystawić pistolet z powietrzem do tych gumek na dole, tam są takie małe dziurki i dobrze przedmuchać. Przy skręcaniu jedynie trzeba uważać jedynie żeby nie przekręcić tych szpilek, bo są delikatne i gwint może się zerwać. Po prostu skręcić do delikatnego oporu i tyle. Później nałożyć czape, skręcić i ma być :-)
aha, ja uszczelki pod pokrywe nie wymieniałem i nie cieknie, troche ryzyko ale to już zalezy od Cb.
najbardziej się boję czy wszystko na pewno dobrze wyczyszczę jeśli sam to zrobię :) nowa uszczelka pokrywy 25 zl kosztuje więc nie ma problemu :)
Co do nowej uszczelki po przejechanih kilkudziesieciu km musisz zobaczyc czy sie sobrze ulozyla i nic nie ciecze a jesli cos się spoci dociagasz sruby i to na tyle z magistrala jak pisza koledzy banal dasz rade
a jaka będę mial pewność ze dobrze ja wyczyscilem?
A na probie olejowej wyjdzie gdzie jest nieszczelnosc silnika? I ile taka obsluga kosztuje?