To jest widok strony w wersji do druku
-
zwykle zimna ciecz wchodzi na niżej położonym króćcu a ciepła wychodzi na wyższym. Lub szukaj pompki cyrkulacyjnej i albo będzie miała oznaczenie kierunku przepływu lub podaj napięcie i będziesz widział jak pluje wodą gdy nalejesz ze szklanki/butelki.
Może pomocne będą
https://www.google.pl/search?q=webas...MQKJhUwZ3pFqM:
-
Czyli po prostu jak w grzejnikach domowych. zasilanie ciepła wodą od góry a powrót chłodniejszy dołem. Taki też schemat dopatrzyłem do jumpera tylko nie było pokazane którędy przepływ. Zasilanie jest tam gdzie jest odpowietrznik
-
1 załącznik(i)
moze sie komus przyda, u mnie jest pod siedzeniem pasażera
Załącznik 27131
-
Podpinam się pod posta.
Fiat Ducato 2.0JTD 84KM silnik RHV i Eberspacher D5WSC. Urządzenie wpiąłem między chłodniczkę EGR, a gródź i grzeje w kierunku grodzi. Proszę o inf. czy takie szeregowe połączenie będzie poprawne, chodzi zarówno o kierunek oraz czy nie będzie po drodze jakichs dodatkowych zaworów poza oczywiscie tym do regulacji temp. w kabinie.
Wśród bezpieczników znalazłem 30A odpowiedzialny za 3 pierwsze biegi dmuchawy i chce jutro za nim podpiąć przekaźnik do separacji i załączania dmuchawy nagrzewnicy przy włączeniu Eberspacher. Sprawdziłem, ze po podaniu + ożywa. Chyba, że można to też jakoś prościej połączyć. Z Eberspacher wychodzą dwa przewody do sterowania nagrzewnicą i ich stan, to jest zwarcie, albo nie po uruchomieniu pieca.
-
A ma ktoś zdjęcie jak jest zamontowane Webasto wodne w Ducato