Smaruję aby ładnie drążek wskoczył, i zamknąć klamra.
Cokolwiek dasz nawet masło pomoże :)
Ale zgodzę się że grafitowy będzie najlepszy, jak masz to wal.
Pamiętaj o lewarku i drążku, zrobisz to wtedy bezproblemowo
To jest widok strony w wersji do druku
Smaruję aby ładnie drążek wskoczył, i zamknąć klamra.
Cokolwiek dasz nawet masło pomoże :)
Ale zgodzę się że grafitowy będzie najlepszy, jak masz to wal.
Pamiętaj o lewarku i drążku, zrobisz to wtedy bezproblemowo
Żeby wymienić gumy st. to albo kanał albo cały tył w górę
Nie opowiadaj ludziom głupot
Z lewarka to się robi, poczytaj sobie mój manual
Łatwiej jest po mojemu
Na lewarku 20 minut mi to zajęło ;) z paleniem fajki. U mnie objaw jak się bujalo autem na boku to pukalo. Uzwalem oleju by łącznik wcisnąć to miałem pod ręką:D
Dziś zdiagnozowałem dziwne dźwięki pochodzące z tylnej cz. auta. Objaw występował na bardzo małych prędkościach na zakręcie, po wychyleniu kierownicą. I czasami był a czasami jakby zanikał. Miałem już wybrać się na stację diagnostyczną aby to sprawdzili.
Dziś zacząłem ręcznie bujać autem na boki i okazało się ze przy stanie baku 3/4 w kabinie (od strony tylnej kanapy) słychać jak chlupie paliwo. Trochę dziwne że efekt akustyczny jest aż tak słyszalny. W moich wcześniejszych nie było słychać przelewania paliwa w baku.
Kiedyś w innym aucie walczyłem z dziwnym skrzypieniem z tyłu (oczywiście podejrzewałem zawias ale tam po sprawdzeniu nie było się do czego przyczepić) i w końcu udało się ustalić, że przy niskim stanie gazu to pływak w butli LPG, ktróra była w bagażniku, zaczyna skrzypieć. Co się oszukałem to moje...
Lucek, to nie paliwo w baku tylko woda w drzwiach: http://fiatklubpolska.pl/croma-446/w...rzwiach-34123/
Pukały gumy stabilizatora. Dzięki wszystkim za odpowiedzi.