To jest widok strony w wersji do druku
-
Wartość 1 sugeruje tylko zapis do centralki, ale nie wiadomo co było jego powodem. W 2.0 MJET serwis fiata przeprowadzał aktualizacje oprogramowania i tam każdy, kto był na serwisie ma wynik większy od 0.
Diagnostyka przepływki dynamicznie też niewiele powie. Wciśnięcie gazu w podłogę spowoduje pokazanie max oczekiwanego przepływu, więc porównać wskazania będzie można dopiero gdy wskazówka osiągnie czerwonym polu.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
sandamiano
To nie wiem od czego ten ponowny zapis, auto od nowości w rodzinie, aktualizacji oprogramowania nie było, jedynie to osiowanie bo na "nowych" wskaźnikach migał przebieg świeciły kontrolki systemów których nie mam i nikt nie dłubał tak głeboko w sterowniku tylko ja
Każda modyfikacja przebiegu po obd zmienia parametr "ilość ponownych zapisów". Tak przynajmniej gdzieś wyczytałem.
-
Cytat:
Napisał
moris10
Wartość 1 sugeruje tylko zapis do centralki, ale nie wiadomo co było jego powodem. W 2.0 MJET serwis fiata przeprowadzał aktualizacje oprogramowania i tam każdy, kto był na serwisie ma wynik większy od 0.
Diagnostyka przepływki dynamicznie też niewiele powie. Wciśnięcie gazu w podłogę spowoduje pokazanie max oczekiwanego przepływu, więc porównać wskazania będzie można dopiero gdy wskazówka osiągnie czerwonym polu.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Co do przeplywki wyglada na to ze dziala poprawnie bo auto 'nie muli' przynajmniej ja tak to widze. Od okolo 1600 obrotow czuc ze wyraznie przyspiesza. Dzieki Panowie za odpowiedzi. Z mojej strony temat zamkniety. Pozdrawiam, do nastepnego problemu...
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
boch
Każda modyfikacja przebiegu po obd zmienia parametr "ilość ponownych zapisów". Tak przynajmniej gdzieś wyczytałem.
Zależy jak to robił, jak był mnie ogarnięty, ale umiał to podbije, ale jak dorwał się do tego spec i wiedział co zrobić to nie musi. Lecz ta druga opcja wymaga już fizycznego otworzenia centralki.
-
Miszko, przeczytaj moje wcześniejsze posty w tym temacie..