To jest widok strony w wersji do druku
-
Tylko sam dźwięk informuje o zbliżającej się przeszkodzie.
-
Czujniki które dostałem do swojego to średniej klasy (na Allegro są za ok 400zł) czujniki. Prosta instalacja z brzeczykiem w bagażniku. Za to same czujniki są ok i nie oszukują jak te za 60 zł.
Moje zostały w cenie polakierowane i wygląda to jak fabryczne rozwiązanie (patrząc z zewnątrz).
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Lusterka nie są też polakierowane tylko czarne. Co akurat do czar ego grilla pasuje;)
-
A jakie są opcje w komputerze pokładowym w podstawowej wersji? Dużo tego czy marnie?
-
Cytat:
Napisał
marcin_o
zastanawiam się również nad taka kwestia czy jak ktoś ma Tipo tipo + czujniki parkowania to na wyświetlaczu między zegarami (lub w innym miejscu) wyświetla się jakaś informacja o odległości czy tylko sam dźwięk podczas cofania? Bo ten wyświetlacz w podstawowej wersji ( w Tipo i Pop) nie jest raczej graficzny.
Ja mam zamówione czujniki z wyświetlaczem! Nad lusterkiem wstecznym lub na desce (jak sobie zażyczysz) montują Ci taki mały ekranik. Na nim jest kontur samochodu oraz zaznaczone czujniki (fajnie to się wyświetla na biało na niebieskim tle)! Na bieżąco podczas przemieszczania na wstecznym wyświetla Ci się odległość od każdego czujnika oraz masz sygnały dźwiękowe. Po wrzuceniu biegu do przodu wyświetlacz gaśnie :) Ja sobie kazałem zamontować nad lusterkiem wstecznym. Fajny bajer :)
-
Tu są fajne czujniki http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6613482772
Bez wiercenia, przyklejana taśma w środku zderzaka, macie jakieś opinie na temat tego rodzaju czujników?
-
Cytat:
Napisał
pawka
O czym ty piszesz? -mam Tipo Tipo - 193cm wzrostu
Następnym razem proszę grzeczniej :grrrr: Tak, siedziałem w tipotipo i przy wygodnym dla mnie ustawieniu fotela odległość między czubkiem mojej głowy a sufitem była niekomfortowa. Na pewno nie mógłbym jeździć w kapeluszu :lol:
-
Cytat:
Napisał
marcin_o
A jakie są opcje w komputerze pokładowym w podstawowej wersji? Dużo tego czy marnie?
Było o tym już na forum. Komputer pokazuje: TRIP (spalanie aktualne, średnie, zasięg, czas jazdy, przebytą odległość). Nie ma żadnych ustawień poza jasnością podświetlenia zegarów, dźwiękiem ostrzegającym przed przekroczeniem zadanej prędkości czy ustawienie daty i godziny).
-
Cytat:
Napisał
kjk
Następnym razem proszę grzeczniej :grrrr: Tak, siedziałem w tipotipo i przy wygodnym dla mnie ustawieniu fotela odległość między czubkiem mojej głowy a sufitem była niekomfortowa. Na pewno nie mógłbym jeździć w kapeluszu :lol:
Bez komentarza - bo się jeszcze narażę;-)
-
Zastanawialiście się czy w przyszłości będzie można wymienić np poszycie foteli? Jak się komuś znudzi lub powyciera. I np poszycie z wersji Tipo zamienić na to które jest w Lounge.
Fotele pewnie we wszystkich wersjach są te same?
Ciekawe ile komplet takich pokrowców z Lounge mógłby kosztować :)
-
Cytat:
Napisał
marcin_o
Zastanawialiście się czy w przyszłości będzie można wymienić np poszycie foteli?
Nie. W obecnym plebejskim pojeździe przejeździłem 170kkm i fotele są w stanie "bez zarzutu". Naiwnie zakładam,że tipek nie będzie gorszy....
-
Trochę zmienie temat, w standardzie nie mamy koła zapasowego a także klucza do kół i podnośnika, czy każdy lewarek trapezowy będzie pasował, czy kupował ktoś z was sobie we własnym zakresie zapas plus klucz i lewarek? Czy taki będzie dobry : http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5978672224
-
Cytat:
Napisał
marcin_o
Zastanawialiście się czy w przyszłości będzie można wymienić np poszycie foteli? Jak się komuś znudzi lub powyciera. I np poszycie z wersji Tipo zamienić na to które jest w Lounge.
Fotele pewnie we wszystkich wersjach są te same?
Ciekawe ile komplet takich pokrowców z Lounge mógłby kosztować :)
Nie musisz czekać na przyszłość! Na Allegro już możesz sobie kupić komplet foteli za 850 zł. Ja się będę zastanawiał jedynie nad wymianą boczków bo też są i nawet nie bardzo drogie :-)
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
marcin_o
Zastanawialiście się czy w przyszłości będzie można wymienić np poszycie foteli?
W Mondeo MK III zdejmowałem poszycie z foteli i prałem w wralce.Nie wiem jak wyglada sytuacja w Tipo.
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Nie musisz czekać na przyszłość! Na Allegro już możesz sobie kupić komplet foteli za 850 zł. Ja się będę zastanawiał jedynie nad wymianą boczków bo też są i nawet nie bardzo drogie :-)
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
rzeczywiście i fotele i boczki w cenach sensownych :)
-
3 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
dziadeck
Tak wygląda oryginał który kupiłem razem z kołem u dilera
Załącznik 25721Załącznik 25722Załącznik 25723