To jest widok strony w wersji do druku
-
Możesz mieć sporo racji. Ja napalałem się bardzo na SW z 1.4 t-jet lpg, ale liczyłem na ok.5-7tys mniej. Mimo wszystko dalej biorę go pod uwagę, ale już zdecydowanie mniej. Myślę, że mi przejdzie. W lutym-marcu za tą kasę będzie można kupić naprawdę porządne auto, nawet w dieslu. Szkoda cholera,szkoda
-
Nie muszą dopłacić więcej, za podobne ceny mają od ręki Astry, Focusy, 308, z silnikami turbo lub 1.6 + manual. Wyprzedaż w pełni, jak padnie sprzedaż Tipo to Fiat sobie przypomni, że to miało być budżetowe auto :)
-
Cytat:
Napisał
not_exist
Nie muszą dopłacić więcej, za podobne ceny mają od ręki Astry, Focusy, 308, z silnikami turbo lub 1.6 + manual. Wyprzedaż w pełni, jak padnie sprzedaż Tipo to Fiat sobie przypomni, że to miało być budżetowe auto :)
Nie do końca jest tak jak napisałaś. W tym momencie jest szał wyprzedaży samochodów różnych marek i rynek jest trochę "zepsuty". Około marca ceny się ustabilizują i będzie widoczna różnica cen miedzy SW/HB Tipo a innymi markami. Zwróć uwagę, że z Tipo próbują wszczelić się w segment nawet Octavi o różnica między nimi będzie ogromna na korzyść Fiata. Nie mniej, Tipo SW będzie szło jak świeże bułeczki:) poczekaj na akcje reklamowe i promocyjne. Pozdrawiam
-
A ja myślę, że sprzedaż nie będzie wcale dobrze szła i tipo sw będzie marką niszową na naszym rynku. Nawet jak się ceny ustabilizują to za ok.75tys można kupić większość marek w podobnym/lepszym wyposażeniu..
-
Przemulak ale ja właśnie piszę o tym co jest teraz a nie za 4-5 miesięcy. Jak dodamy do HB 1,4 T-jet lakier metalik, czujniki parkowania (tylko tylne) i koło zapasowe to mamy prawie 70.000 zł. Za te pieniądze można mieć prawie każdego HB z wnętrzem dużo ładniejszym niż Tipo (bo z zewnątrz to ładne auto) i przyzwoitym wyposażeniem, a z 2.000 zł więcej to i Golfa można dostać z 1.4 TSI 125 KM. Pewnie po wyprzedaży to się zmieni ale fakt faktem, że argument ceny Tipka mocno podupadł patrząc na dziś.
-
Dlatego trzeba kupić Tipo w sedanie i cieszyć się tanim i ładnym samochodem:smile:
-
Gdyby był z t-jet nawet bym się nie zastanawiał.
PS. Sedan w wersji tipo od nowego roku ma już nie być dostępny. Muszą miejsce dla nowego punto w cenniku zrobić :)
-
Cytat:
Napisał
TipoSW
Cena z alufelgami, lakier metalik i 1 najtańszy pakiet to 73900zł. Uff, tanio nie jest. Za tą kasę jest 150konna octavia na przykład
Jak Ty to liczysz? Wesja Lounge z Tjetem to 69400 bez lakieru ale z alufelgami. Skoda Octavia z ich oficjalnego konfiguratora 150 konna od 78460 i tez bez lakieru a takze alufelg i np . przeciwmgielnych . http://imgur.com/a/r2NBx
Albo porównanie Cytat:
Napisał
jaroslawrak
Tanio to nie jest,więc prysnął czar taniości Tipo.Od razu dali ceny promocyjne...ciekawe jak to możliwe;)
Hatchback 1,4 t-jet Longue -65900zł....przecież za tyle można teraz kupić Toyotę Verso 1,6 132KM Active w kolorze białym...co prawda nie ma w niej nawigacji czy kamery cofania,ale to jednak dużo większe auto i Toyota.
wyprzedaż rocznika a do tego( stalowe felgi, plastikowa kierownica, klima manualna). To ja proponuje Doblo w wersji lounge z T-jetem za 67400 (automatyczna klima i alufelgi w cenie) i wiekszy od Verso :P
Ogólnie widzę , że chyba wszyscy poszli do dilerów, wytargowali upusty ( np. na rocznik) i porównują z oficjalnym cennikiem Tipo na rok 2017. Panowie no bądźmy poważni.
-
Ceny Tipo dotyczą samochodu z 2017 roku a nie starego rocznika. Do tego to nowy model, można go kupić z LPG o którym można zapomnieć w większości nowych konstrukcji. Jak ktoś nie potrzebuje bajerów to za 56 tys. Wyjedzie z salonu nowym , pojemnym kombi . Takie ceny były do przewidzenia , kombi wychodzi 5 tys. Drożej niż podobna wersja sedana. Jak różnica byłaby mniejsza sprzedaż sedana spadła by niemal do zera.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Nie patrzę na cennik,taką cenę dostał w salonie. Można sobie odejmować nawet do 10tys od oficjalnych cenników. W wypadku tipo nie ma co liczyć nawet na najmniejszą zniżkę. Cenę liczyłem od wer easy z lpg, na szybko, ważne że jest drogo. Jeżeli ktoś piszę że fiat tipo sw jest tani, to absolutnie nie ma racji
-
To Skodę też liczyłeś z fabrycznym LPG ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
-
za rok na wyprzedaży rocznika Tipo tez bedzie duzo tańszy. Dlatego jak porównujesz rzeczy to porównaj takie same . Idż i zamów Skode z rocznika 2017!!!
-
Panowie a kto mówił,że SW i HB będzie tani? Tanio można kupić sedana i to też zależy w jakiej konfiguracji.
-
Dobrze. Focusy,astry,octavie i inne citroeny są be, bo z rocznika 2016 i trzeba iść do salonu się pomęczyć, potargować. Nowy Tipo SW jest super hiper bo ma to samo ale w cenniku.