To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipek Robsa -
Cytat:
Napisał
bibi
W Tipo są większe ograniczenia działania Full Brake Control niż w 500X z powodu braku obecności kamery :!:
Jeśli ktoś całkowicie polega na tego typu systemach, to jest idiotą. Należy jeździć tak, jakby tych systemów nie było, tyle w temacie. Są warunki, w których system nie ma szans zadziałać, co jest związane ze specyfiką pracy radaru, kamery, ... Jest jasno powiedziane, że ma minimalizować skutki, jeśli nie uderzy podczas takiego zadziałania, to super, jeśłi uderzy, to po automatycznym wyhamowaniu.
-
krowka1978 - zgadzam się z Tobą, oczywiście nie można polegac na tych systemach całkowicie ale nie wyobrażam sobie kiedy na dwupasmowej drodze na łuku przy wyprzedzaniu z prawej strony system mi zareaguje i zacznie hamować. Ja wiem, że to ekstrymalne ale mozliwe. Fajne jest że to można wyłączyć bo zakup konieczny i wymuszony przez sprzedawcę
-
Jeździłem na różnych drogach i w opisanych w instrukcji sytuacjach nie miałem niespodziewanego hamowania, za wyjątkiem sytuacji gdy ktoś mi po chamsku wjechał przed przód i zahamował, co poskutkowało jak najbardziej prawidłowym działaniem. Żeby nie było, przejechałem 9300km. Muszą o tym napisać. Wyłączyć można, ale po ponownym odpaleniu silnika będzie ponownie aktywny.
Ps. Czasem sprawdzam, czy system jeszcze działa, z powodu braku ingerencji :wink:
Ze swojej strony mam radę, żeby jednak tego systemu nie wyłączać - piszę to z doświadczenia. Co więcej, ustawiłem na maksymalną czułość i jest dobrze.
-
najśmieszniejsze jest to, że zanim wczoraj dogrzebałem sie do instrukcji TIPO to napisałem maila do Działu Obsługi Klienta. Panienka nie miała zielonego pojęcia o czym piszę i o co pytam i wpierała mi że nie ma TIPO System Brake Contron, tylko ten Panic Brake Assist co daje wieksze cisnienie w układzie hamulcowym.
Jeśli tak ma wyglądac obsługa Fiata to pogratulować
-
A ja proszę nie śmiecić w temacie o moim aucie.Z tego co widzę został stworzony o tym temat.Dziękuję :smile:
-
Wybacz Robs
Twoje autko zaiste piekne :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Wybacz Robs
Twoje autko zaiste piekne :)
Pytanie do Ciebie i do Was - jest róznica znacząca w jeździe miejskiej na 16 calowych kołach z wiekszym balonem niż na 17stkach?
z tego co wiem to cena za oponę 17calowa jest prawie dwa razy wieksza niż do 16tek?!
-
Różnica w komforcie jest minimalna.Za to na 17 cali lepiej się prowadzi.
-
Cytat:
Napisał
Robs
Różnica w komforcie jest minimalna.Za to na 17 cali lepiej się prowadzi.
no i siedemnastki dodają parę punktów do zajebistości tipka
-
Cześć Robs - auto super się prezentuje. Te srebrne listwy progowe widoczne z zdjęciu nr 5 też robią wrażenie. Brałeś je w salonie czy już na własną rękę? Poleciłbyś ich zakup? Jaki to koszt? W necie widziałem ofertę za 158,00 zł + 8,00 zł przesyłka.
-
Dokupiłem na Allegro właśnie za tyle ile napisałeś.To są oryginały produkowane w Polsce.Bardzo dobra jakość i z super mocną taśmą dwustronną.Przykleja się je bez podgrzewania i trzymają jak wściekłe.W Grande Punto też miałem takie ale te są dużo lepiej wykonane.Polecam.
-
Cytat:
Napisał
Siemol
Te srebrne listwy progowe widoczne z zdjęciu nr 5 też robią wrażenie. Brałeś je w salonie czy już na własną rękę? Poleciłbyś ich zakup?
Też je w necie wyczaiłem :) najpierw zobaczę u mojego dilera czy ma na stanie ;)
-
Cytat:
Napisał
Robs
Dokupiłem na Allegro właśnie za tyle ile napisałeś.To są oryginały produkowane w Polsce.Bardzo dobra jakość i z super mocną taśmą dwustronną.Przykleja się je bez podgrzewania i trzymają jak wściekłe.W Grande Punto też miałem takie ale te są dużo lepiej wykonane.Polecam.
Dzięki za info. - zamawiam. Dywaniki gumowe (4 szt. ze stoperami) dostałem gratis w salonie. Jeszcze tylko zamówię matę do bagażnika chyba taką: DYWANIK GUMOWY DO BAGAŻNIKA FIAT TIPO od 2015 (6578851719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i w tym roku koniec wkładania kasy w auto. Zresztą co tu dużo upiększać jak auto wygląda zajebiście.
-
Matę też już mam tylko taką za 60 zł. Taka bardziej plastikowa.Mnie wystarczy.W wersji Lounge już nie bardzo da się coś dołożyć.Ale może coś zaraz wymyślą jacyś "tjunerzy".
-
-
Cytat:
Napisał
Robs
Tak wiele... ;)