To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Słabe blachy -
Wgniecenia będą. Trend jest taki aby blachy były coraz cieńsze. Z jednej strony auto jest wtedy znacznie lżejsze ale z drugiej wgniecenia. W Grande Punto było to samo - kasztan spada i musi być wgniotka.
Jest jeszcze jedno możliwe źródło wgnieceń, o istnieniu którego przekonałem się sam niedawno i byłem BARDZO ZDZWIONY. Ptaki (szpaki i kruki) zrzucają orzechy (a czasem kamienie jak im się pomylą) z dużej wysokości, najchętniej na dachy aut aby rozłupać orzech.
-
Cytat:
Napisał
leinad
Jest jeszcze jedno możliwe źródło wgnieceń, o istnieniu którego przekonałem się sam niedawno i byłem BARDZO ZDZWIONY. Ptaki (szpaki i kruki) zrzucają orzechy (a czasem kamienie jak im się pomylą) z dużej wysokości, najchętniej na dachy aut aby rozłupać orzech.
Przebrzydłe ptaszyska :dzialko:
Serio tak robią?
-
Cytat:
Napisał
tipolino
Przebrzydłe ptaszyska :dzialko:
Serio tak robią?
Nie zmyślam przecież ;-). Byłem bardzo zdziwiony jak to zobaczyłem. Kilka osób, które parkują na tym parkingu tez to już zaobserwowało. Blaszka na dachu jest bardzo cieniutka (wystarczy popukać aby się przekonać) i taki orzech lub kamyk zrzucony z kilku metrów to na bank wgniecenie.
-
powiem tak blacharki robią coraz gorsze, przykład: seicento nasze z 2003 roku obok stoi panda 2012 nasz drugi samochód- przychodzi gradobicie w Trzebini 2 lata temu, na pandzie same wgniecenia na seju nic a nic, dobrze że na pandzie miałem autocasko
-
ciekawe czy tipo nie będzie miało problemów z korozją skoro blachy są takie liche
-
A co ma grubość blachy do rdzy i zabezpieczenia ?
-
no wolał bym mieć grubą blachę dobrze zabezpieczoną niż tak samo zabezpieczoną blachę która jest cienka:smile:
-
To byś mówił,ze samochód cholernie ciężki,brak przyspieszenia i to ogromne spalanie...Cieszcie się macie nowe samochody ,ładne,duze nie doszukujcie się problemów których nie ma.
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
no wolał bym mieć grubą blachę dobrze zabezpieczoną niż tak samo zabezpieczoną blachę która jest cienka:smile:
Blacha jest cienka bo ekologia i spalanie się liczą. A że przy okazji koncern oszczędza na surowcach to wszyscy się cieszą. Plastikowe nadkola w renówkach (np clio) to ten sam trend.
-
No tylko plastik nie zardzewieje :smile:
-
Witam, piszecie o "słabych i miękkich blachach" a ja ostatnio po umyciu auta zauważyłem na listwie chromowanej na klapie bagażnika (tej ze znaczkiem fiata) małe pęcherzyki.
Nie wiecie od czego mogły powstać - warunki atmosferyczne, temperatura, podczas mycia - chemia w szamponie samochodowym? Wszystkie inne listwy chromowane dokładnie sprawdziłem i są ok. Chyba ta listwa jest słabsza - z gorszych materiałów co pozostałe. Można jakoś usunąć te pęcherzyki?
-
Cytat:
Napisał
Siemol
Można jakoś usunąć te pęcherzyki?
Obstawiam, że wada produkcyjna. Jeżeli ASO to uzna, to wymiana listwy w ramach gwarancji.
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
No tylko plastik nie zardzewieje :smile:
Za to się biodegraduje :tongue Standardem są po latach kruszące się niektóre plastiki.
-
Jaki to tam chrom panie. To plastik powleczony w folię. Powinni wymienić na gwarancji.
-
Dobrze ze mam sam znaczek bez listwy, mniej problemów