To jest widok strony w wersji do druku
-
no np U mnie teraz pojechałem do sklepu jakieś 2km zgasilem zrobiłem zakupy wsiadam kluczyk w stacyjke a Tu Klodka od immo Check engine ebd asr esp abs i kręci a nie odpala i trzeba było zostawić wystygnie i rano pójdę po nie i odpali, dziwi fakt błędów i kontrolki immo i to żena kompie nie pokazuje błędów tego czujnika
-
Cytat:
Napisał
koneva
i to żena kompie nie pokazuje błędów tego czujnika
Ktoś już na forum pisał, że nie zawsze pokazuje błąd czujnika położenia wału.
-
Kolego koneva ja bym przyjrzał się bardziej sterownikowi. Błędy immobilizera zaczynają się od P16XX. Ten błąd wygląda naprawdę dziwnie. Z tego co wiem to body komputer wysyła sygnał zezwalający do rozruchu do centralki silnika. Body wysyła a nie dostaje sygnału zwrotnego. Problem może być w kostce pod przekaźnikami co jest tam dużo przewodów. Łączy ona wiązkę silnika z body komputerem. Rozbierz ją i przeczyść. Osobiście tam bym zajrzał
-
kolego Danioi cała puszka z przekaznikami rozebrana i wyczyszczona kostka spod puszki przekaźników również rozebrana bo gość od immobilaizerow stwierdził że w tej właśnie kostce spod puszki przekaźników która łączy się z bodykomputerem jest problem bo jak ruszy przewodami od kostki to auto pali i faktycznie czasem jak się ruszy to pali ale jak rozgrzeje się do 90stopni auto to już ruszanie kabelkami od kostki nic nie daje więc (zbieg ok okoliczności? ) że jak do końca rozgrzany nie jest i nie pali a rusze ksbelkami to pali a po nagrzaniu nie.. już sam nie mam głowy stilo jest u elektryka ma podmienić kompa i zobaczy co się będzie działo dam znać w sobotę bądź poniedziałek...
-
Kolego i jak sytuacja ze Stilo?? bo mam podobny problem
-
czekam padło na komputer prawdopodobnie mechanik działa, później będę wiedział więcej I dam znać a jak Twój problem się przedstawia i jaki silnik?
-
Też jestem ciekaw jak rozwinęła się ta sytuacja
-
Witam, trochę z tym zeszło ale juz wszystko jasne, tak jak pisałem padło na komputer ten przymocowyany do obudowy akumulatora dp którego dochodzą dwie kostki, komputer został zmieniony na uzywke od anglika został zaprogramowany immobilaizer i wszystko sie uspokoiło auto pali i nie ma juz z nim problemu, moze komuś ten post pomoże pozdrawiam
-