To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
bnbn1
producent w service manuale napisał iz zabezpieczenie antykorozyjne ma wytrzymac minimum 10 lat, wiedomo w kraju gdzie deszcze mało lub w ogóle nie padaja wytrzyma i 50 lat (to nie żart), ważne aby tego mechanicznei nie uszkodzić (np. jakieś partacze podnośnikiem)
A gdzie mozna taki manual serwisowy do Tipo znaleźć?
-
Cytat:
Napisał
leinad
A gdzie mozna taki manual serwisowy do Tipo znaleźć?
u producenta, bo w miare nowe auto, a do starszych innych modeli (np punto) pogrzebac tzreba na necie, lub tzreba miec znajomych co pracują dla producenta i z nimi odpalac raz na jakis czas grilla :-)
-
Cytat:
Napisał
bnbn1
u producenta, bo w miare nowe auto, a do starszych innych modeli (np punto) pogrzebac tzreba na necie, lub tzreba miec znajomych co pracują dla producenta i z nimi odpalac raz na jakis czas grilla :-)
A już miałem nadzieję że wypłynął w sieci manual do Tipo...
-
Cytat:
Napisał
bnbn1
producent w service manuale napisał iz zabezpieczenie antykorozyjne ma wytrzymac minimum 10 lat, wiedomo w kraju gdzie deszcze mało lub w ogóle nie padaja wytrzyma i 50 lat (to nie żart), ważne aby tego mechanicznei nie uszkodzić (np. jakieś partacze podnośnikiem)
Niekoniecznie partacz mechanik. Uszkodzić można fabrycznym podnośnikiem (przecina "gumę"), czego doświadczyłem w Grande Punto, podnosiłem zawsze z największą starannością. Ocynku i podkładu nie ruszyło, po zabezpieczeniu nic się nie dzieje od wielu lat.
-
Cytat:
Napisał
leinad
A już miałem nadzieję że wypłynął w sieci manual do Tipo...
Dokumentacja techniczna najpierw pojawi się na tej stronie :
https://www.technicalinformation.fia...arge.do?id=344
Za 7 euro/h będzie można przeglądać dokumentacje online, oraz 250 euro będzie kosztować klucz USB KeyLearn do Tipo z pełną
dokumentacją serwisową offline.
Dopiero później będzie można się spodziewać wersji spiraconej.
-
Blacha jest dwustronnie cynkowana, więc powinien być spokój.
Myślał ktoś o zakładaniu nadkoli?
-
Czy odbierając samochód z salonu nie ma już zamontowanych nadkoli?
-
Siema. Ja robiłem konserwacje podwozia w Fiacie Croma rok temu. Auto z grudnia 2005 roku koszt około 800zł. Mam zrobione całe podwozie wraz z całymi nadkolami. Wszystko robione środkami valvoline jestem bardzo zadowolony.
Myślę że w nowym aucie narazie to nie potrzebne. Mam też Fiata stilo z 2002 r. i całe podwozie wygląda super a nie robiłem żadnej konserwacji mam tylko progi do małej poprawy .
Pzdr
-
Cytat:
Napisał
bibi
Czy odbierając samochód z salonu nie ma już zamontowanych nadkoli?
Nowe auto ma fabrycznie założone nadkola. To nie DACIA
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Nowe auto ma fabrycznie założone nadkola. To nie DACIA
Bo już myślałem że nie ;)
-
osłona pod silnik też jest standardem w tipo.
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
osłona pod silnik też jest standardem w tipo.
To nawet w Dacii jest standardem :)
-
W Peugeocie 301 nie ma takiej osłony i cały syf dostaje się do komory silnika
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
W Peugeocie 301 nie ma takiej osłony i cały syf dostaje się do komory silnika
To samo w elysse
-
Tak myślałem bo w końcu to bliźniacza konstrukcja. Przed kupnem tipo oglądałem peugeota 301 i jednym z kilku powodów nie zdecydowania się na 301 był brak osłony pod silnik. Niby taka drobna rzecz ale dla mnie bardzo ważna