To jest widok strony w wersji do druku
-
No myślę że nie 2021 r. haha.
Dzieki za info. Wpisujcie swoje doświadczenia w tej kwestii, ile czekaliscie na auto, w tym przypadku Tipo, jeżeli wypowie się więcej osób to będzie można orientacyjnie wyliczyć czas odbioru auta. Będzie to przydatne dla przyszłych szczęśliwców którzy zamowili Tipka.
-
Mój jest produkcja 28.08.2016 a auto odebrałem 30.09.2016, czyli trzeba liczyć około miesiąca czas transportu od fabryki do salonu.
-
Ja zamówiłem auto przed sierpniowym postojem, wiec miesiac mam w plecy. W salonie mi jakoś nikt konkretnie nie umiał określić ile trwa produkcja auta, ile transport, tak jakbym był pierwsza osoba która pyta o takie rzeczy. Jedynie że jak już auto wyprodukują to już kwestia dni żeby go odebrać...
-
Jeśli wszystkie podzespoły pojazdu są dostępne w fabryce, to sam montaż auta od wykonania karoserii do zjazdu z linii to średnio 20-30 godzin w zależności od producenta samochodu. No a reszta to ilość zamówień w danym momencie, czas dostaw podzespołów od producentów, i najdłuższy czas - logistyka a to też zależy od ilości pojazdów z danego regionu itd.
Nie da się jednoznacznie określić kiedy otrzyma się samochód, zbyt dużo zmiennych, których nie da się przewidzieć.
-
Od zamówienia do odbioru auta mija średnio od 2 do 3 miesięcy. U mnie to było dokładnie 3 miesiące i 2 dni w tym wakacyjny przestój...