To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Chlapacze -
Zmartwię cię andrzej.durzy. miałem identyczne chlapacze w Grande punto. Jak je zdemontowałem po kilku zlsezonach okazało się że lakier jest przetarty do gołej blachy w miejscu gdzie stykały się z nadwoziem.
A tym co muszą mieć chlapacze polecanym coś co montuje się tylko od wewnątrz nadkola - taki kawałek płaskiej gumy aby nie stykał się z lakierem.
-
Kolego jakis link do tych chlapaczy ☺
-
Ja byłem w Salonie Fiat zapytać o chlapacze, było to jeszcze początkiem września. Pan z Fiata powiedział że są dostępne chlapacze oryginalne do Tipo i kosztują następująco: 220zł komplet chlapaczy przód i 240zł komplet chlapaczy tył + montaż 100zł. Wiec stwierdziłem że chyba sobie odpuszczę. :)
-
Skąd taka cena za chlapacze? ASO, ASEM, ceny wiadomo z reguły wyższe, jednak czasem to naprawdę przegięcie.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
harnas1722
Ja byłem w Salonie Fiat zapytać o chlapacze, było to jeszcze początkiem września. Pan z Fiata powiedział że są dostępne chlapacze oryginalne do Tipo i kosztują następująco: 220zł komplet chlapaczy przód i 240zł komplet chlapaczy tył + montaż 100zł. Wiec stwierdziłem że chyba sobie odpuszczę. :)
Jak miałem jeszcze poprzednie auto (Grande Punto) to często gęsto części były TAŃSZE niż w sklepie motoryzacyjnym. Do tego fachowa porada no bo na tych autach się znają.
-
odświeżę temat, ma ktoś wypróbowane chlapacze na przód, najlepiej czarny mat i bez ingerencji w blachę?
-
Ja też odświeżam temat...może ktoś już założył chlapacze do HB?
-
Witam wszystkich użytkowników Tipo. Dzwoniłem wczoraj do salonu w Ostrowcu Świętokrzyskim - odpowiedź - nie ma i na razie nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będą dostępne.
-
-
Może jakieś zdjęcia po zamontowaniu? :)
-
2 załącznik(i)
-
1 załącznik(i)
Załącznik 30106
to też jest z tymi chlapaczami
-
Cytat:
Napisał
firemanek
:) zgrabnie to wyglada :) jak zostaly zamontowane ?..jakas ingerencja w blache ?..czy na tyle tez sa ? nie zebym byl wscibski :)
-
Jeśli nie podłożyłeś nic pomiędzy chlapacz a blachę, to po zimie będziesz miał rudą. Proponuję wkleić folię, albo zrobić "podkładkę" z silikonu o utwardzaniu neutralnym. Po zdjęciach wnioskuję, że chlapacz będzie pracował z nadkolem.
-
Dokładnie ten sam problem miałem w EVO, chlapacze mocno pracują, i pod nimi niestety lakier się wyciera.
Ja osobiście wolę mieć brudne drzwi niż "odparzony" lakier pod chlapaczami.
Postaram się zrobić zdjęcia jak to u mnie wygląda, lakier punktowo wytarł się od piasku aż do podkładu.