To jest widok strony w wersji do druku
-
W Żorach mają automat do wymiany oleju. Jak naciskałem, to usłyszalem, że skoro ASO nie robi wymiany bo nie mają maszyny to mam przynieść od nich zaświadczenie (!!!), że wymiana w aucie z 2003 roku jest możliwa i jakby co, oni biorą za to odpowiedzialność. Więc grzecznie podziękowałem i poszedłem dać zarobić obcemu. Nie pierwszy raz słyszę, że to czy tamto będzie lepsze po czym ktoś rozwiewa wątpliwości...
I masz rację z tym ruchaniem na całego. W Polsce mam wrażenie, że trzeba doktoryzować się ze wszystkiego, żeby nas nie wyeb...li bez mydła. A i to nawet nie - bo jak połapią się, że gadają z kimś ogarniętym, to wcisną ciemnotę z półki Niedasie.
-
Cytat:
Napisał
pääkäyttäjä
W Żorach mają automat do wymiany oleju.
Możesz podać namiary na firmę, mieszkam za miedzą więc było by blisko.
-
W Żorach - Amatic na Kościuszki.
W Czechach - Cartime Klimkovice.
Lähetetty minun Xperia XZ laitteesta Tapatalkilla ;-)
-
Dzięki bardzo :) a znane są Ci może ceny jakie maja za usługę ? Mam na myśli wymianę dynamiczna w skrzyni biegów .
-
Żory - 500 zł plus olej. O ile zrobią...
Klimkovice - 5 346 Kč brutto ze wszystkim.
W czeskim serwisie da się płacić kartą, wystawiają rachunki i faktury. W żorskim - nie wiem, nie było mi dane, skoro wg ich teorii, olej wymienia się tylko w nowych autach i proponują statyczną ;-)
Lähetetty minun Xperia XZ laitteesta Tapatalkilla ;-)
-
pääkäyttäjä jeszcze raz dziękuje za konkretną opowiedz :)
-
Co do serwisu w Żorach - trudno się tam dodzwonić (w sensie, że można dzwonić do upadłego - mnie udało się dodzwonić za 5 razem), na maile odpisują równie rzadko (w jednym mailu było, że mają dużo pracy). Sam warsztat przypomina jaskinię smoka - wiem, że warsztat to nie wytworny klub dżentelmena ale... gdy porównam to z Cartime, to w tym drugim można jeść z podłogi, jest gdzie poczekać, etc. W Amaticu - średnio, bałem się że do czegoś się przykleję, ciemno i generalnie sam warsztat wygląda odpychająco.
Jest jeszcze jeden serwis w Mysłowicach, tam też gadali coś o starym aucie ale zrobiliby bez zaświadczenia z ASO :D Ten serwis - Palka - jest generalnie OK, znajoma robiła u nich Megane II z AL4 (wyrzucanie biegów, głuche uderzenia na czwartym biegu i wpadanie w tryb serwisowy - wymiana elektrozaworów i czegoś tam jeszcze na 1700 PLN).
-
Tak przy okazji - ktoś wie moze gdzie w bydgoszczy wymienia olej dynamicznie?
-
Manual przyzwoity i całkiem spoko, jednak mam pytanie.
W opisie padło, że 2.4 ma na szczęście chłodnice oleju.
Czy to znaczy, że 1.9 tej chłodnicy nie ma i procedura jest inna?
Bardzo proszę o podpowiedź jak wykonać to w 1.9 bo mam zgryza.
-
-
!,9 150 kM również posiada chłodnicę oleju skrzyni biegów
-
Cytat:
Napisał
bronx
W załączniku opis co i jak.
Powodzenia dla chętnych.
Wymiana u mnie przy 220tys.
Od nowości olej nie zmieniany.
-
Też wymieniałem właśnie olej dynamicznie w specjalizującej sie w automatach u nas w mieście firmie. Dynamiczna wymiana + dodanie jakiegoś komponentu co by chodziło wszystko jak nowka - 1800 zł. Teraz jeżdze długie tracy,żeby ten komponent sie rozprowadził i jak nakrece z tysiaka to na kontrole czy wszystko jest ok. Przebieg ayta na liczniku 227 tys , ale dzis odkryłem w Mes-ie, ze odometer wskazuje 315 tys. czyli chyba fura była skręcana albo cos...
-
Jak to się dzieje ze po odlaczeniu obu węży od chłodnicy asb z obu leci olej po uruchomieniu silnika? Przecież powinien lecieć tylko z jednej?