To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Cofam to zdanie powyższe, które napisałem, ponieważ okazało się że miałem jakiś badziewski kabel. Na orginalnym kablu od komórki
wszystko działa poprawnie z portem USB radia. Także port USB radia oczywiście nadaje się do ładowania telefonu :)
według mnie nie nadaje się w tym sensie, że chyba natężenie prądu jest niskie i mojego fona jakby nie doładowywało to gniazdo
-
Bardzo długo szukałem uchwytu do samochodu na swój telefon (5,5 cala). Wydałem mnóstwo pieniędzy na te rzeczy i każda trafiała do kosza po kilku dniach. Od ponad roku mam w samochodzie taki jak ten:
https://frago.pl/456-thickbox_defaul...yjna-setty.jpg
Kupiłem podobny w Auchan za kilkanaście zł (napis na tym srebrnym brzmi "exc"). Pewnie trzyma się kratki nawiewu (w Tipo kratka jest głęboka i gruba - idealnie pasuje) nie uszkadzając jej (są gumowane elementy). Telefon wkładamy jedną ręką. Szyba nie jest zasłonięta (kratka niestety tak) i mamy blisko do gniazdka 12V.
-
Ku przestrodze nowym użytkownikom, którzy dopiero będą czytać ten temat...
NIE KUPUJCIE UCHWYTÓW tzw. na klips!!
Ja tak zrobiłem, ponieważ chyba aż za bardzo chciałem być wygodny i mieć tel nad samym daszkiem zegarów i ponieważ jakość plastików jest tandetna więc na własne życzenie porysowałem sobie kokpit. Obecnie mam uchwyt w kratkach nawiewu i też jest OK.
Jeszcze raz więc apeluję... NIE KUPUJCIE UCHWYTÓW typu "klips" i nie montujcie ich na tandetnych, łatwo rysujących się elementach kokpitu fiata.
Czołem!
-
Cytat:
Napisał
jozefinek
Ja tak zrobiłem, ponieważ chyba aż za bardzo chciałem być wygodny i mieć tel nad samym daszkiem zegarów i ponieważ jakość plastików jest tandetna więc na własne życzenie porysowałem sobie kokpit. Obecnie mam uchwyt w kratkach nawiewu i też jest OK.
Jeszcze raz więc apeluję... NIE KUPUJCIE UCHWYTÓW typu "klips" i nie montujcie ich na tandetnych, łatwo rysujących się elementach kokpitu fiata.
Czołem!
Kupileś uchwyt z taniego plastiku to teraz nie placz 😛 uważaj żebyś kratek nie połamał, ponoć we fiacie łatwo o to. Trzeba było czytać i sie wykosztowac ~80 zł na iottie przyczepiane przyssawką do deski i nic byś nie uszkodził.
-
Cytat:
Napisał
jozefinek
Czołem!
No przepraszam, ale słowo 'tandeta' jest nadużyciem do TIPKa.
-
Odwróć znaczenie- tandeta to chodziło o jakość plastików uchwytu-klipsa, a nie deski Tipo. Tipo jest ponad wszystko...:roll:;-):roll: