Do halogenów można zakupić żarówki LEDowe aby ograniczyć pobór prądu.
To jest widok strony w wersji do druku
Do halogenów można zakupić żarówki LEDowe aby ograniczyć pobór prądu.
Fajna furka :) Takie punto z bagażnikiem :P a przydałby mi się teraz większy kufer na wakacje :D
Zainteresował mnie temat z sprzęgłem. A to wysoko Ci brało czy co się działo? Pytam, bo znajomy "mechanik" (albo inaczej - chłopek co twierdzi że się zna), stwierdził że mam sprzęgło na wykończeniu. Bierze od dołu, nie szarpie. Chociaż czasem mam wrażenie że bierze zbyt nisko. Czasem tylko, jak powoli ruszam pod góreczkę, a jest zimny, to tak charakterystycznie "zajęczy". Ale dźwięk ten dochodzi od alternatora więc winę zwalam na niego, a konkretniej na jego sprzęgiełko (potrzebne to komu!) ;)
A co do dziennych w halogensach. Spoko. Fajnie wygląda. Co prawda tak troszkę folkswagenowsko ale cóż :P Ja bym suę bał że "ktoś" się przyczepi. Osobiście miałem jeszcze nie dawno DRLy. Ale mnie wkurzały. Dołożone ledy wyglądają tak jakoś nie jakoś :P Obecnie mam tak, że około 5sek po uruchomieniu silnika włączają się światła mijania - ale tylko one. Postojówki się nie włączają. Dopiero jak wjadę pod dłuższy wiadukt, w tunel, lub po prostu zrobi się "szaro", to czujnik zmierzchu włączy całą resztę ;) Co prawda, prądu za dużo tym nie przyoszczędzę, ale już trudno. Czujnik zmierzchu został dołożony przez ledy właśnie, a że ledy poszły "precz" to coś trzeba było mu wymyślić do roboty :D Myślałem żeby do długich świateł podłączyć moduł że będą świeciły połową mocy, ale jednak to z daleka się rzuca w oczy tak samo jak halogeny :/ Dlatego wybrałem sposób taki a nie inny i mam spokojną łepetynę ;) No i dość często wypierniczam kropalem poza granicę RP i głupio by było zostać zaproszonym przez halogeny czy długie np. na austriacki "kombajn" (mobilna stacja kontroli) :P
Pozdro i wielu bezawaryjnych kilometrów życzę :)
Długo nie odpisywałem bo jakoś nie miałem o czym :p
Sprzęgło brało wysoko a poza tym się ślizgało. Także wciśnięcie go wymagało dużej siły :) Na razie nie miałem siły do modyfikacji żadnych, powymieniałem filtry, olej, termostat i takie pierdoły. Muszę jechać jeszcze po nadkola do tyłu. Na razie w ciągu najbliższych dni sobie zmodyfikuję przełącznik wyboru ustawiania lusterek, tak żeby było położenie centralne. Tak samo u kolegi już czeka komplet elektrycznych szyb do tyłu, tylko muszę pomyśleć jak zrobić przełącznik kierowcy do tylnych szyb.
A i przekonałem się że ciekawość to pierwszy stopień do piekła, po założeniu tych śmiesznych "kołpaczków" z Uno. Teraz mi się cholernie nie chce tych śrub zaś odkręcać, więc poczekam aż kumpel mi da drugi komplet kołpaków ;)
Załącznik 25370
Z cyklu małe a cieszy :) Kupiłem sobie ramkę na tablicę oraz wymieniłem gałkę zmiany biegów na taką z Punto IIFL bo ta z Albei była tragiczna. Poza tym musiałem łatać nadkole z tyłu bo wyleciała zaślepka i zaczęło próchnieć dookoła, więc włókno szklane poszło w ruch :)
Załącznik 25540
Załącznik 25541
Rameczka świetna jest :smile:
Na allegro kupiłem :) Do kompletu dziś wpadła naklejka klubowa :)
Załącznik 25696
My mamy takiego samego, ale w trochę innym kolorze choć podobnym, my mamy kawa z mlekiem metalik, dam fotę, naszego.
Załącznik 25705
Kurcze, my lusterka nakładki na progi i lusterka mamy plastiki a ty masz polakierowane, też oczywiście silnik 1.2 16v, 82 km mocy, my byśmy nie kupili 8 zaworowej wersji, daj spokój 16v 82 km, 8v 70 km.
Nawet nie wiem czy w ogóle Albee na nasz rynek szły z 1.2 8v, a co do lakieru to fajny, tylko bezbarwny się łuszczy. Taka przypadłość tego koloru :/
Lakier łuszczy się wszędzie, czy tylko na niektórych elementach? Ba jak na niektórych, to może oznaczać, że auto było lakierowane :(.
Prawie wszędzie, na dodatek prawie wszystkie w tym lakierze jakie widziałem się łuszczą, nawet jeszcze gorzej. Akurat te elementy które były lakierowane przez poprzedniego właściciela się nie łuszczą :)
My mamy wersję ELegance, ty masz HL, różnica tylko tkwi w tych paru detalach zewnętrznych, i koła alu a my mamy stalówki 14.