To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Witam po długiej przerwie.Poległem ale powstałem. Czas szybko płynie ale nie oto chodzi.Wreszcie napisałem do producenta i dostałem szybką odpowiedz.Cały myk polegał na prawidłowym zaznaczeniu rodzaju kabelka. Sugerowałem się opisem na nim i byłem w błędzie.Tak powinien być zaznaczony Załącznik 24437.Inspekcja wykasowana.Reszta dopiero przy wymianie oleju za 4 miesiące.Jak zrobię ręsztę to dopiszę.Pozdrawiam i więcej :lol:
-
sory ze odgrzewam kotleta, ale czy forumowicz dwaer może dopisać cd instrukcji ?
bo akurat trafiłem na ten post i muszę przyznać, że jest ciekawy, tez chcę wykasować inspekcję i widzę, że bez kompa i kabelka nie da rady.
-
Programik MES(z forum), a kabel , od dystrybutora programu, Pmfactory. Zadnych problemów z połaczeniem , co piszą wyżej koledzy. Sprawdzone na Doblo, stilo, bravo2, panda,alfa.
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Typ 3 potrzebny do Bravo 2014 1.6 do reszty Typ 1.
Mam od Viakena kabelki ELM 327 i V3 na st110 i nie mam z nimi problemu. Jeżeli wina jest po stronie kabla to dzwoń do nich i ci wymienią albo naprawią .
Forumowicze mają tam zniżki i raczej większość jest zadowolona. Ponadto zainstaluj sobie "TeamViewer" na kompie i zadzwoń do nich to oni ustawią ci parametry do obsługi kabelka.
W mailu sprzedawca Viaken do mojego bravo 2 z 2012r i siknika 1.6 mjet jtd zalecil dokupic adapter TYP1 (typ3 ponoc do starych fiatow).
"Witam,
tak, aby w pełni zdiagnozować wszystkie systemy w tym samochodzie musi Pan jeszcze zakupić adapter
https://viaken.pl/pl/adapter-do-inte...can-typ-1.html
Pozdrawiam*
Grzegorz Gawor*
www.viaken.pl"
Potwierdzi to ktos?
-
Do BravoII adapter nr 1 . Tu się zgodzę i tak jest na 100 procent
Adapter nr 3 jest np do EVO i do BRAVO 2014 więc nie wiem czemu nazywa to starszym modelem Fiata .
Zresztą na stronie Multiecuscan - Diagnostics software for Italian cars masz dokładnie opisane co i z jakim modelem .
Do starszych modeli jest 3 -pin