To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
pajel
1.4 ma niezłą dynamikę? 1.4 jest najgorszy z całej palety silników w bbm-ach... już 1.2 16v jest w cholerę lepszy...
Potwierdzam, stary klekot 1.4 nijak się ma do 1.2 16V z fiata. Dynamika jest lepsza w tym drugim ihmo - jeździłem i takim i takim.
Jeżeli chodzi o instalacje to do auta wartego 1.5kpln montować instalacje za tyle samo.. No sam nie wiem. Najtańszą instalację na śrubę za 1.2kpln, ale nawet to przy odcinkach 15km się raczej średnio opłaci..
Jak czytam że 1.4 pali 10 litrów LPG to mam lekki uśmiech na twarzy - moje bravo 1.8 przy wcale nie lekkim traktowaniu paliło niecałe 10 a że tak powiem to inna bajka do 1.4 ;)
-
@Freezx rozumiem, a nie wie ktoś ile taka diagnostyka i ustawianie zbieżności by mnie kosztowało ? :D @Byrrt już nie planuję zakładać instalacji tylko niestety już go nikt nie chce nawet za 1.5kpln :/
-
Zbieżność to zależnie od serwisu od 50 do 150..
-
Witam! Również odradzałbym bym inwestowanie w gaz do tej wersji Bravki. Te silniki nie sprawdzają się przy normalnej eksploatacji, a z gazem pewnie tym bardziej. Biorąc pod uwagę ogólny stan samochodu, podobnie jak koledzy doradzam sprzedać, dołożyć i kupić coś lepszego z gazem. Nawet jeśli coś trzeba będzie zrobić, a pewnie tak będzie, to lepiej już w czymś innym. Polecam wersję z silnikiem 1,2. Mam taką z gazem sekwencyjnym już od ośmiu lat. Zużycie gazu 8-8,5 litra i żadnych problemów.
-
Ja swoją brave sprzedałem i jeszcze zarobiłem na tym
. Gaz akurat zwrócił się i miałem okazję tanio kupić scenika
-
Niestety ja tylko stracę nikt jej nie chce nawet za 1,2k pln :( w końcu ją zezłomuję bo na skupie aut 600 zł chcą dać to tyle dostanę na złomie i nie będę nikogo dorabiać ...
-
Ja za Punto rozbite dostałem 700 zł dźwięku do wymiany były tył i przód, słupek przedstawione. Szyba zbity od kierowcy i kawałek zderzaka wyrwany. Więc myślę że jak poczekasz to sprzedasz
-
hm tylko oc mi się za miesiąc kończy niestety to potem wgl nie pójdzie a jak przedłużę oc (1500+) to nie opłaci mi się sprzedać już wgl ...
-
Sprzedając dostaniesz zwrot za OC więc tutaj nie ma problemu. Jak nie masz kasy to weź bravę z 1.2 188A5. Bardzo oszczędny silnik i nawet niezła dynamika.
Chwalę sobie a mam porównanie bo miałem 1.6.
-
O ile kupujący wypowie umowę OC