To jest widok strony w wersji do druku
-
a to dziwne że brak reakcji.
chodziło mi o to żebyś wsiadł do auta i zamknął / zablokował auto z kluczyka, uzbroił alarm. siedząc w środku jak otworzysz drzwi to powinien się włączyć alarm i auto powinno zacząć wyć.
jeśli nie "wyje" to może masz włączony tylko centralny zamek, zamykanie z pilota. Brak alarmu i dlatego kierunki nie mrugają.
-
Cytat:
Napisał
maka131
a to dziwne że brak reakcji.
chodziło mi o to żebyś wsiadł do auta i zamknął / zablokował auto z kluczyka, uzbroił alarm. siedząc w środku jak otworzysz drzwi to powinien się włączyć alarm i auto powinno zacząć wyć.
jeśli nie "wyje" to może masz włączony tylko centralny zamek, zamykanie z pilota. Brak alarmu i dlatego kierunki nie mrugają.
A jak zaprogramowac alarm zeby sie zalaczal?
-
Ten alarm to tylko moje przypuszczenia, niemwiem czy to na pewno centralka alarmu jest odpowiedzialna za mruganie kierunkowskazów przy zamykaniu auta.
Kiedyś czytałam na tym forum posta że ktoś kupił auto z wyłącznym alarmem. Próbował go włączyć przez podlaczenie kompa. Nie pamietam jak sie tamta historia skończyła. Forum przegladam glownie z telefonu lub tableta i nie bardzo w tej folmie lubie szukac starych tematów. Jak bede siedział przy kompie to sprubuje cos znaleźć.
Centralka od alarmu moze byc również fizycznie dołączona. Niestety tu tez nie pomoge, nie wiem gdzie jest zlokalizowana.
-
Cytat:
Napisał
maka131
Ten alarm to tylko moje przypuszczenia, niemwiem czy to na pewno centralka alarmu jest odpowiedzialna za mruganie kierunkowskazów przy zamykaniu auta.
Kiedyś czytałam na tym forum posta że ktoś kupił auto z wyłącznym alarmem. Próbował go włączyć przez podlaczenie kompa. Nie pamietam jak sie tamta historia skończyła. Forum przegladam glownie z telefonu lub tableta i nie bardzo w tej folmie lubie szukac starych tematów. Jak bede siedział przy kompie to sprubuje cos znaleźć.
Centralka od alarmu moze byc również fizycznie dołączona. Niestety tu tez nie pomoge, nie wiem gdzie jest zlokalizowana.
nie orientuję się za bardzo ale czy jeśli posiadam alarm to nie powinienem mieć tych czujników ruchu w aucie po rogach. Nic takiego nie znajduje się na podsufitce. W poprzednim aucie miałem alarm fabryczny i były takie jakby 2 małe głosniczki a tutaj nie ma nic. Może poprostu moja kromka nie posiada tego alarmu...
-
Witam.
Ja nie mam alarmu ,a kierunkowskazy mrugają przy otwieraniu i zamykaniu więc to nie ten trop.
-
Cytat:
Napisał
nyxon
Witam.
Ja nie mam alarmu ,a kierunkowskazy mrugają przy otwieraniu i zamykaniu więc to nie ten trop.
Skoro nie posiadasz alarmu to powiedz mi czy masz tą diodę w drzwiach kierowcy?
-
Ja teże nie mam alarmu. Dioda przy drzwiach jest. I tak samo kierunki nie migaja przy zamykaniu ani otwieraniu. Tylko jak otworze i zamknę bagażnik z pilota to wtedy migaja
-
Cytat:
Napisał
madamaxx
Ja teże nie mam alarmu. Dioda przy drzwiach jest. I tak samo kierunki nie migaja przy zamykaniu ani otwieraniu. Tylko jak otworze i zamknę bagażnik z pilota to wtedy migaja
spróbuj się podpiąć pod fes i tam masz opcję włączenia tych migaczy(musisz mieć kody tylko immo) jesli u Ciebie zadziała tzn. że u mnie jest coś nie halo ale jeśli nie zadziała to nie ma bata musi się to jakoś dać właczyć...
-
2 załącznik(i)
a może bezpiecznik F39- +30 Gniazdko diagnostyczne EOBD, lampy sufitowe, przystosowanie do zamontowania
telefonu, centralka syreny alarmu, centralka alarmu objętościowego, centralka ciśnienia
w oponach, centralka telefonu głośnomówiącego.
powyższy zapis z instrukcji obsługi
jak otwierasz drzwi to lampki w podsufitce się zapalają, działają po ręcznym włączeniu?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
poczytałem trochę instrukcji. nie wiem czy dobrze rozumiem, ale moją uwagę przyciągnęły zwroty, czytając o alarmie i uzbrajaniu go,: "gdy przewidziano" oraz "dla niektórych rynków".
Załącznik 23689
Załącznik 23690
-
Lampki sufitowe swieca, a co do zwrotow o ktorych piszesz to znaczy to nic innego jak opcja dodatkowa montowana dodatkowo badz tez w zaleznosci na jaki rynek byl produkowany dany egzemplarz wtedy albo dostawal w pakiecie np alarm, grzane fotele, esp i inne dodatki. Zajade do domu z pracy i jeszcze sprawdze dla pewnosci bezpiecznik o ktorym piszesz.
-
Mruganie ustawia się w FESie NADWIZIE/BODY COMPUTER MARELLI zakłądka REGULACJE i sterowanie kierukowskazów.
-
Dokładnie panowie komp w ręke i do auta wykonać osiowanie proxy i wszystko zacznie świecić oczywiście nie zapomnijcie o fiat code :)
-
Cytat:
Napisał
macak
spróbuj się podpiąć pod fes i tam masz opcję włączenia tych migaczy(musisz mieć kody tylko immo) jesli u Ciebie zadziała tzn. że u mnie jest coś nie halo ale jeśli nie zadziała to nie ma bata musi się to jakoś dać właczyć...
Jutro to zrobię. Jak się uda to dam znać. Na razie walczę z podłączeniem fabrycznego subwoofera, bo wcześniej takiego nie miałem.
-
1 załącznik(i)
Tutaj masz rozwiązanie problemu.
Załącznik 23706
-
Cytat:
Napisał
madamaxx
Jutro to zrobię. Jak się uda to dam znać. Na razie walczę z podłączeniem fabrycznego subwoofera, bo wcześniej takiego nie miałem.
Daj znać za ile takowy dorwałeś i jak poszło