Kupiłem własnie FF, i nie działa bluetooth na wy¶wietlaczu jest na szaro.
Mam zamiar go wymienić na używkę, ale wcze¶niej chciałem sie podpi±ć kompem i go sprawdzić, MESem dam radę to zrobić ?
To jest widok strony w wersji do druku
Kupiłem własnie FF, i nie działa bluetooth na wy¶wietlaczu jest na szaro.
Mam zamiar go wymienić na używkę, ale wcze¶niej chciałem sie podpi±ć kompem i go sprawdzić, MESem dam radę to zrobić ?
Możesz albo MESem, albo AlfaOBD.
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
Mam problem z ładowanie . Mechanik sprawdził alternator i niby ładuje . Podł±czył komputer i pokazuje bł±d ( bez nr. błędu) tylko że uszkodzony jest modół. Co To może być za modół?
Witam. Też miałem problem z ginącym prądem. Zaraz po kupieniu samochodu wymieniłem akumulator na AGM. Jeździłem na nim około roku, ale praktycznie od samego początku był problem z ginącym prądem. Początkowo trzymał ale po kilku miesiącach coraz częściej się rozładowywał. Po niecałym pół roku trzymał średnio 3 dni. Fakt robiłem dziennie po niecałe 10 km. Jeździłem do mechaników i nie pokazywało żadnego zwarcia czy problemów z ładowaniem. Kombinowałem, czytałem i szukam sam. Około półtora miesiąca temu wybrałem się do serwisu. Diagnoza akumulator złom. Pracownik serwisu doradził mi żebym założył zwykły akumulator (w serwisie 400 zł za niego policzyli) a nie żelowy. Jest on o tych samych wymiarach i pasuje w miejsce oryginału. Podobno zwykły akumulator ma radzić sobie lepiej z tą całą elektroniką freemonta. Jak na razie wszystko ok. Mało tego cały czas mam podłączony miernik i na tym zwykłym pokazuje ok 0,5 więcej. Mam nadzieję że to będzie to.
Witam, walczę z moim Freemontem 3 lata. Dzisiaj było u nas -20. Oczywi¶cie akumulator trup.
Zamieszczam zdjęcia z "sekcji zwłok"
Zał±cznik 39787
Zał±cznik 39788
Zał±cznik 39789
Zał±cznik 39790
Zarówno przewody jak i akumulator cały w lodzie. Aby wyj±ć go musiałem podwarzyć ¶rubokrętem bo przymarzł do półki. Na ostatnim zdjęciu widać miejsce z którego ciekła woda. Rzeczywi¶cie jest to reflektor.
Dzień dobry , czy kto¶ się orientuje gdzie można dokonać naprawy modułu bluetootha w dolno¶l±skim?
Witam
problem lejacej sie wody na akumulator rozładowuje go robi± osłone na plus
(Automat) Autor dopisał tre¶ć. Post został scalony.
WITAM
PROBLEM LEJACEJ SIE WODY NA AKUMULATOR ROZŁADOWUJE GO ROBIˇ OSŁONE NA PLUS
(Automat) Autor dopisał tre¶ć. Post został scalony.
NA ZACHODZIE BYŁA KAMPANIA NA WYMIANĘ WIAZKI DO BLUTUTA W POLSCE ANI W NIEMCZECH NIESTETY NIE TEN SAMOCHÓD JEST NIE POROZUMIENIEM
NAPRAWIC I SPRZEDAC LUB UTOPIC
Witam , jestem tu nowy ale problem mam ten sam ,niedawno wymieniłem alternator w FF no i po tygodniu spokoju znowu co¶ nie tak -choinka i pr±d ładowania 12V
Witam, u mnie problem ten sam rozładowuj±cy się akumulator. Ustaliłem następuj±c± rzecz. Co jaki¶ czas po zamknięciu samochodu z pilota i upływie ok 30 sekund gasn± liczniki ( to jest normalne) ale po jaki¶ 3-4 sekundach zaczyna ponownie ¶wiecić ¶rodkowy wy¶wietlacz miedzy prędko¶ciomierzem a obrotomierzem. Wł±cza się to co wy¶wietlane było podczas jazdy np. prędko¶ć elektroniczna. W celach testu oraz wygody(umiejscowienie akumulatora) założyłem pod mask± hebel na kablu minusowym. Po zaobserwowani w/w "zawieszenia" się licznika wystarczy rozł±czyć masę na 1 sekundę i losowo kilka lub kilkana¶cie jazd jest spokój. Pilnuj±c opisanej procedury ani razu nie rozładował się aku. Czy kto¶ naprawiał licznik bo podejrzewam że w nim tkwi przyczyna problemu.
Użytkownik zychal.andrzej wiesz co¶ w temacie ???
Witam oferuję:
- naprawa telefonu bluetooth HFM,
- programowanie / sprzedaż kluczyka,
- aktualizacja map nawigacji 2024,
- Polski lektor nawigacji,
- zdalne odpalanie samochodu z kluczyka,
- aktywacja menu SRT , ¶wiateł dziennych DRL,
- aktywacja kamery cofania,
- zmiana koloru pod¶wietlenia,
- zmiana częstotliwo¶ci radia,
- wymiana małego radia na Uconnect 8,4.
Lubin - Dolno¶l±skie oraz wysyłka
Tel 888842188
Witam wszystkich.
Może teraz ja opiszę swój problem z rozładowanym akumulatorem. Mianowicie dzi¶, gdy wracałem z pracy do domu po przejechaniu około 35 km wył±czyło się radio, potem wideorejestrator, następnie nawiew a na koniec ¶wiatła. W takim stanie udało mi się przejechać jeszcze około 2km i auto zgasło, po czym wł±czyły się wycieraczki. Sprawdziłem miernikiem napięcie i pokazało 3,5v. Próbowałem podł±czyć prostownik, ale żaden nie chciał ładować, prostowniki s± dobre sprawdzałem na starym aku. Dodam tylko, że już wcze¶niej dwukrotnie mi się rozładował, ale miało to miejsce po kilkudniowym postoju, a nie w trakcie jazdy. Ostatnim razem, gdy sprawdzałem ładowanie to było ono 14,2. Akumulator ma pół roku i jest dedykowany do tego samochodu.
Co robić??? Jakie¶ sugestie???
Sprawdz ladowanie , sprawdz jaki prad "pobiera" auto po wylaczeniu wszystkiego. Jest nieprawdopodobne ,zeby tak sie rozladowal akumulator do 3,5V !!! Moze byc problem z altkiem ,mimo ,ze wskazuje na normalne ladowanie baterii?!Ten model ma te problemy z rozladowaniem "samoistnym" baterii.:roll:
Problem ogarnięty, alternator odmówił posłuszeństwa. Samochód jest już u elektryka. Czekam na wycenę naprawy.