Ja ostatnio byłem w Kempten oglądać Peugeota 308 SW.2013r 285 tyś przebiegu.
To jest widok strony w wersji do druku
Ja ostatnio byłem w Kempten oglądać Peugeota 308 SW.2013r 285 tyś przebiegu.
Moj bravolot był szwajcarska ,, L" , zrobiłem turbo , przewod podciśnienia i regulacja geometri pomogła koszt nie za wysoki, spalanie sie unormowalo, została skrzynia, mechanik podejrzewa dwa warianty, albo mnie wydymali i nie założyli nowego łożyska oporowego albo walek w skrzyni , mysle co z tym zrobic bo to i to wiaze sie z rozebraniem skrzyni
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
A i mam pytanie mial ktos z panów dokładamy tempomat w swoim aucie? Mam u sb i nie moge go uruchomić, co moglo sie w nim popsuć?
Ja mam u siebie tempomat ustawiasz to na on i podczas jazdy pokrętłem +/- na tempomacie klikasz i powinno działać. Łożysko oporowe w Bravo to słaby punkt. Lubi siadać i lubią tego nie wymieniać przy wymianie sprzęgła.
A jak wyglądają objawy zużytego łożyska oporowego i czym grozi dłuższa jazda na takim łożysku , dodam ze dzwiek tak jakby tego łożyska nasila sie przy wyższych obrotach podczas wciskania sprzegła , co do tempomatu moj jest dokladany nie fabryczny, postaram sie dodac zdjecie jak on wyglada
Jeśli jest dokładamy to może nie został aktywowany lub ktoś dał tylko manetke na sztukę. Lozysko wyje przy wciskaniu lub puszczanie sprzęgła. Czuć to na pedale.
Manetka ma przewody a przy pedale gazu jest podczepiona linka, podobna do hamulcowej przy rowerze , udam sie z tym tematem do jakiegos elektryka, u mnie moze to nie wycie a bardziej rechotanie wystepuje przy wciskaniu i nasila sie przy wiekszych obrotach badz przy dłuższej jeździe, musze sprawdzic u kogos w bravo z tym silnikiem jak tam chodzi sprzęgło, zanim tego kupiłem ogladalem podobny 120 konny tez niby po wymianie dwumasu i podobnie rechotal
Podczas jazdy nie powinno nic rechotac. Owszem może klekotac jak to diesel Ale nic wiecej
Rechota tylko podczas wciskania sprzegła dziwny przypadek
Moim zdaniem to łożysko. One tak mają.
Pisałem już w poprzednim moim poście w tym temacie. Jedź do tego mechanika co Ci wymieniał sprzęgło kpl jak pisałeś i niech to naprawia. Ewidentnie coś źle zrobił. łożysko oporowe, a w zasadzie jego złe działanie można dość prosto zdiagnozować i ocenić. Jeśli wciśniesz sprzęgło dźwięk powinien się zmienić. Tym bardziej jak ktoś już wspomniał, łożysko nie było mocno stroną tej skrzyni.
A czy to lozysko oporowe mozna wymienic bez rozbierania skrzyni bo na allegro wiidzialem to lozysklo w takim wysprzegliku , wyygladalo jakby bylo czescia zewnetrzna skrzyni
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Jesli dziek sie zmienia znaczy to ze lozysko jest do wymianny tak ? Dobrze rozumiem ?
Bez odprężenia skrzyni od silnika tego się nie zrobi
Udam sie do nich z reklamacja, a jak nie uwzglednia rozbire sam i zobacze , jesli tego nie ma to obije sie to o nasze prawo