To jest widok strony w wersji do druku
-
witam , proponuje jeszcze sprawdzić gumy na stabilizatorze, kosztuje to grosze chyba 24 zl za komplet a u mnie tez dawało podobne efekty. A co do wymiany krzyżaka to ze swojego doświadczenia polecam zakładanie oryginału ponieważ tanie zamienniki wytrzymały u mnie niecałe 10 tys.
-
Cytat:
Napisał
RafalWawa
Przegub zrobiony, krzyżak wymieniony, a postukiwanie dalej jest... :/
Co za cholerstwo? Ewidentnie wciskanie i odpuszczanie sprzęgła w czasie jazdy powoduje stukot.. na postoju mogę sobie wciskac i wyciskać do woli i nic się nie tłucze... Załamka.. nie chcę wymieniać pół auta, ale ten dźwięk mnie irytuje..
Uporałeś się z tym tematem? Mam podobny problem i zaczynam błądzić. Przy puszczaniu sprzęgła (załączania napędu) wyraźne stukniecie.
-
Wczoraj wymieniłem krzyzak a objawem jego zużycia były mocne drgania budy na boki podczas przyspieszania. Nic się nie tluklo tylko telepalo porządnie. Może któraś z poduszek jest oberwana? W Stilo jak szarpalo i stukalo przy puszczaniu i dodawaniu gazu winowajca w moim przypadku okazała się poduszka tzw lizak.
tapnięte z s7
-
O tym lizaki już ktoś mi mówił. Sprawdzę ale mnie to wygląda na przeniesieniu napędu. Jakie luzu są dopuszczalne na polosiach?
-
Cytat:
Napisał
luk202
Uporałeś się z tym tematem? Mam podobny problem i zaczynam błądzić. Przy puszczaniu sprzęgła (załączania napędu) wyraźne stukniecie.
luk202 mam tak samo i nawet trochę mnie to drażni ale zajmę się tym potem bo teraz ładowanie do roboty i wywalam klapy. A co do stukania to na pewno coś z: półosiami lub krzyżakami lub tymi gniazdami w skrzyni (nie wiem jak to się fachowo nazywa) ale na pewno coś z napędem trzeba będzie robić tam gdzieś mam duży luz.
-
W poscie o stukach 2 3 poniżej zamieściłem filmik jak to jest u mnie.
-
Cytat:
Napisał
luk202
Tak ( już dawno temu). do wymiany poszedł krzyżak, uszczelnienie, guma osłony przegubu i coś tam jeszcze. Od tamtego czasu spokój
-
Ja obstawiam poduszkę. Zerknij na to. https://youtu.be/GijsQsi2KTY