To jest widok strony w wersji do druku
-
martinez wszystko wskazuje, że Twój sposób na szumy jest skuteczny! Upchnąłem uszczelkę pod tym panelem, tak jak pokazałeś i jest cisza! Szczerze mówiąc byłem raczej dość sceptycznie nastawiony do tej metody bo stan "przed naprawą" wygląda lepiej, tak jakby oryginalnie. No ale sposób działa :-) Zastanawiam się tylko czy uszczelka nie wróci do pierwotnej formy podczas opuszczania szyby (próbowałem parę razy i wydaje się, że trochę z powrotem wychodzi) i czy nie będzie jakiś negatywnych skutków typu przeciekanie wody. Ale na razie jest super, dzięki!
-
Cytat:
Napisał
maciekpt Zastanawiam się tylko czy uszczelka nie wróci do pierwotnej formy podczas opuszczania szyby (próbowałem parę razy i wydaje się, że trochę z powrotem wychodzi) i czy nie będzie jakiś negatywnych skutków typu przeciekanie wody.
Może trzeba by posmarować uszczelkę w tym miejscu żeby był mniejszy opór przy opuszczaniu szyby, nie będzie wtedy jej wyciągało na zewnątrz i dodatkowo uszczelni od wody.
-
Cytat:
Napisał
maciekpt martinez wszystko wskazuje, że Twój sposób na szumy jest skuteczny! Upchnąłem uszczelkę pod tym panelem, tak jak pokazałeś i jest cisza! Szczerze mówiąc byłem raczej dość sceptycznie nastawiony do tej metody bo stan "przed naprawą" wygląda lepiej, tak jakby oryginalnie. No ale sposób działa :-) Zastanawiam się tylko czy uszczelka nie wróci do pierwotnej formy podczas opuszczania szyby (próbowałem parę razy i wydaje się, że trochę z powrotem wychodzi) i czy nie będzie jakiś negatywnych skutków typu przeciekanie wody. Ale na razie jest super, dzięki!
Hmmm... wydaje mi się że powodem tego jest ciśnienie opływającego powietrza, które spowodowało pewnego rodzaju rozciągnięcie uszczelki i chyba jedynym innym sposobem naprawy będzie jej wymiana. Nie miałem czasu sprawdzić czego się ona trzyma, czy jest to element lusterka czy jakiś oddzielny ;-) U mnie odzywała się dopiero przy 110 km/h, a teraz jadąc nawet 170 jest cisza w kabinie. Mała rzecz a cieszy... ;-)
-
Cytat:
Napisał
martinez wkleję jeszcze fotki praktycznych siatek.
martinez pokaż no te fotki bom ciekawy co to jest
-
Cytat:
Napisał
mirek8423 martinez pokaż no te fotki bom ciekawy co to jest
Wybacz, ale tak to jest przy małym Dzieciątku ;-) Generalnie chodzi o "autosiatki" (polecam wygoogle'ać). Są to siatki mocowane na rzep, jak się okazuje dość mocny i można je fajnie w kilku miejscach zamontować. Jutro już mam nadzieję cyknę foto.
-
4 załącznik(i)
Zastosowanie siatki z lewej strony tunelu:
Załącznik 21154Załącznik 21155
Zastosowanie siatki z prawej strony tunelu:
Załącznik 21156
A na koniec przydatny gadżet w razie awarii auta - zapasowa Croma zintegrowana z nadwoziem trytką :lol:
Załącznik 21157
-
Widzę gaz pieprzowy na krewki kierowców jest na wyposażeniu:)
Fajna sprawa te siatki, muszę popatrzeć. Dzięki!
-
Cytat:
Napisał
martinez
Autko zastępcze - super pomysł i jaka oszczędność na "assistance" ;-)
-
Cytat:
Napisał
CzarnyGD Widzę gaz pieprzowy na krewki kierowców jest na wyposażeniu:)
Fajna sprawa te siatki, muszę popatrzeć. Dzięki!
Polecam, ja kupowałem w sklepie z bagażnikami, zupełnie przypadkiem za jakieś 12-15 zł/szt.
-
Cytat:
Napisał
maciekpt martinez wszystko wskazuje, że Twój sposób na szumy jest skuteczny! Upchnąłem uszczelkę pod tym panelem, tak jak pokazałeś i jest cisza!
Heh, nie u wszystkich:mad:
U mnie też lekko szumi na wysokości głowy ale już próbowałem w/w sposobu i nic to nie daje. Na moje oko "sprasowała się" uszczelka drzwi i straciła pełną elastyczność, co przy niskich temperaturach, powoduje powstanie szczeliny i ten wkurzający, delikatny szum...
-
Zrobię prawdopodobnie "Wykop miesiąca" ;-) ale irytuje mnie coraz bardziej szum w drzwiach kierowcy. Pomyślałem o zmianie uszczelki na grubszą lepiej wypełniającą. Wstępny wybór padł na taką uniwersalną "z metra" Uszczelka Samochodowa T-70 Drzwi VW BMW Audi Opel (6623051138) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Profil inny niż u nas (my mamy pojedynczy balon) ale strasznie mnie korci aby tego spróbować. Co Koledzy o tym sądzą a może już ktoś spróbował podobnego rozwiązania.