To jest widok strony w wersji do druku
-
sprawdz jak ja wykręcisz to poruszaj nia czy w środku w kielichu nie chodzi u mnie właśnie tak było, też cały zawias wymieniałem, amortyzatory ,wszystko u fachowców niby od zawieszenia i po wymianie dalej trzesło w zakrętach,i dopiero mój mechanik doszedł do tego że to półoś i to dopiero po sciągnięcia piasty,można było stwierdzić luz bo jak wszystko bylo skręcone to defakto luzy były niewyczuwalne.pozdrawiam i życze powodzenia
-
Takie też będzie moje następne działanie.
Dzięki za podpowiedzi :)
Jak juz to zrobię, odezwę się co i jak :)
-
Moge sie mylic, ale moze to stabilizator badz jego uchwyty?
-
Stabilizatory sprawdzone, drazki nowe:)
-
Cytat:
Napisał
BS
Stabilizatory sprawdzone, drazki nowe:)
A sprawdzałeś łożyska w przegubach homokinetycznych. Jak jest pęknięty pierścień to też tak może drżeć.
-
nie koniecznie musi mieć przeguby homokinetyczne i skoro mówił że ma kielich i krzyżak to raczej przegub krzyżakowy wiec w jego wersji homokinetycznego nie było.
-
Zgadza się. Przeguby krzyżakowe. W przyszły weekend będę rozbierał półośke i napisze co udało sie ustalić.
-
Półośki rozebrane obie, w prawej krzyżak okey. Lewa półośka wymieniona i ...nadal telepie....
Wpadł mi do głowy pomysł, czy jesli chodzi tylko mocny skręt i przyspieszenie w pewnym
zakresie prędkości to mogło coś się stać z prawą zwrotnicą bo to z prawej strony tak trzęsie ... ?
-
A może coś jest nie tak z piastą?