To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zakup Cromy -
Ale nie masz się lukq co dziwić, nikt nie sprzedaje dobrych samochodów, praktycznie każdy sprowadzony wózek z zachodu jest mniej lub bardziej bity. Kwestia jest tylko jak bardzo i po prostu trzeba wybrać mniejsze zło :) Moja Croma też miała przejścia, rozbity przód, bok i było coś z dachem. Śmigam nią już 3 lata i nie mam większych problemów.
-
No ja rozumiem. Jednak 3 z nich z polskiego salonu od 1 wlaciciela. Daje do myślenia ;) .
To że 99% to ulepy,zdaje sobie sprawę. Cenowy przedział miałem do 30 tys. także tez nie mało i coś juz powinienem znaleźć. Jednak dziś jadę do kolegi po Forda Focusa w kombi z 2008 r. Auto jest mi potrzebne na wczoraj, stad zakup pewnego (w miare) auta od kolegi. Jednak nie powiedziałem jeszcze koniec.
-
Jest naprawdę ciężko znaleźć coś przyzwoitego, choć z drugiej strony zależy kto ma jakie wymagania. Ja swoją wyhaczyłem z allegro, pojechałem obejrzeć i kupiłem oprócz tej jednej nie oglądałem żadnych innych, tak więc nie miałem żadnego porównania. Mam nadzieję że jeszcze dołączysz do szczęśliwych posiadaczy Crom. Pozdrawiam i niech fordzik dobrze służy. :) ( mam i ja forda tylko że fiestę ) :)
-
Samochodu szukam od września. Bardzo intensywnie od lutego. Zdaje sobie sprawę ze coś może być robione, nowe to tylko w salonie. Jednak jak pół auta jest walone i każdy ze sprzedających udaje, że nic nie wie- to strzelał mnie ***. No nic crome na bank będę miał jak i fiata coupe. Jednak jeszcze chwile ;)
-
pu3 w całej mojej okolicy jest tylko 1 Croma i do tego w benzynie, jedynie co to sąsiad ma AR 159 2.4 z ASB ale czy to będzie to samo(AR chyba ma mocniejszy silnik)?
-
Lukq, nie spotkałem jeszcze sprzedającego ( handlarza ) który by mówił inaczej, choć na pewno są wyjątki. Ostatnio mój kolega oglądał jeden wózek i to całkiem nowy bo z 2013r. oczywiście nie bity :) zapodał w necie nr vin, zapłacił coś około 40 dyszek i dostał pełną historię wraz z fotkami, okazało się że miał urwane pół dupy :D i jeszcze do tego chciwi handlarze cofnęli licznik ale to już zakrawało na żenadę bo z 34 tys zrobili 29 :D:D:D
-
To chyba troszkę inaczej rozumiemy wyposażenie dodatkowe. Elektryczne szyby to standard więc nic szczególnego brak składanych lusterek, brak elektrycznych foteli, brak nawigacji, brak czujników parkowania, brak podwójnej podłogi w bagażniku z tym ESP to też ktoś chyba pofantazjował bo nie napisał nic o ASR a chyba o to mu chodziło, trudno stwierdzić obecność tego systemu w cromie. W sumie ma tylko tempomat i blue&me.
-
Elektrycznych foteli... te fotele mają tylko jedną wajchę do regulacji wysokości
Szyby z tyłu nie są przyciemniane, brak roletek, tylny podłokietnik nie otwierany...
W poliftowych cromach chyba nie można było ubożej :?:
-
Wszystko zależy od tego co komu jest potrzebne, moja jest w podobnej konfiguracji, no i nie mam blue&me.
-
Ot.
Ja nie pisze o handlarzach,bo takich omijam. Pisze o prywatnych właścicielach
-
To jak,polecacie zobaczyć tą z linka na poprzedniej stronie czy darować sobie?
-
Cytat:
Napisał
DenyZ
pu3 w całej mojej okolicy jest tylko 1 Croma i do tego w benzynie, jedynie co to sąsiad ma AR 159 2.4 z ASB
"na bezrybiu i rak":cool: w AR jest ten sam zespół napedowy(silnik ma 10 kM wiecej) ale ASB taka sama.
-
A co powiecie o silnikach benzynowych w Cormce? Pytam bo nie będę jedynym kierowcą. Samochód będzie jeździł gdzieś 70% miasto i boję się w takiej sytuacji o Diesla(dpf,turbo,egr)
-
Ogólnie z tego co piszą szału nie ma. Silniki benzynowe są od opla i dość mocno awaryjne. W mieście również można poruszać się dieslem, można kupić takiego bez DPF albo zrobić tak że DPF nie będzie :) co do turob sprężarki to chyba miasto jej nie przeszkadza pod warunkiem, że pozwolisz zatrzymać się turbinie przed zgaszeniem silnika.
-
Cytat:
Napisał
Python28
Ogólnie z tego co piszą szału nie ma. Silniki benzynowe są od opla i dość mocno awaryjne. W mieście również można poruszać się dieslem, można kupić takiego bez DPF albo zrobić tak że DPF nie będzie :) co do turob sprężarki to chyba miasto jej nie przeszkadza pod warunkiem, że pozwolisz zatrzymać się turbinie przed zgaszeniem silnika.
Dokładnie.
A co do DPF-a ja nie mam z nim problemów, najważniejsze nie gasić silnika jak się wypala, bo na wolnych obrotach też się dokończy wypalanie.