To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Zawaś
A jaka dokładnie to była Vectra? Przekładałeś tylko przód a tył został po staremu?
A od Saaba 93 którego ciekawe będą pasować, takie może -->
https://www.olx.pl/d/oferta/zaciski-...-ID18fzCN.html
Od Opla Signum chyba też powinny być takie same.
Lisek co masz na myśli mówiąc że o krok dalej?
O krok dalej to dokładnie o 9 mm większa średnica ponieważ największe tarcze w Cromie to były te o średnicy 305 mm ja mam u siebie nawiercane i nacinane ale 285 mm a kolega wpisał, ze ma 314 mm
Tylko trzeba uważać bo jak ktoś ma felgi 16" np na zimę to może się nie zmieścić - felga 16" feldze 16" nie jest równa i ma różne wypełnienie
Możesz też zamontować z 4 tłoczkami od Alfy jak się postarasz... To już twój wybór
-
Właśnie miałem pytać o wielotłoczkowe jakieś. Zależałoby mi na tym żeby nie dokonywać przeróbek i jakieś rzeźby tylko żeby to było plug & play.
To z jakiej konkretnie ALFY by pasowały zaciski?
-
Były z tego co pamiętam takie modyfikacje, poszukaj w historii ale nie było to P&P
Przykład pierwszy z brzegu:
https://fiatklubpolska.pl/croma-446/...-brembo-40549/
-
Miałem takie hamulce czterotłoczkowe duże Brembo w Stilo i było mega fajnie.
Ta aukcjach na OLX widziałem takie zaciski na przód kompletne od 700 do 1200 W zależności od stanu. Jakby było to wyjmij i załóż to mój mechanik by sobie z tym poradził Przód musiałbym w miarę sprawnie ogarnąć. A wiadomo że co nagle to po diable. Bo chodzi mi po głowie kilka opcji. Najpierw była sama wymiana tarczy klocków na fabrykę. Potem na większe tarcze sprzed lifta bądź 2.4 a teraz wróciły wspomnienia ze Stilo i przeszczep dużego Brembo.
-
Cytat:
Napisał
Zawaś
Miałem takie hamulce czterotłoczkowe duże Brembo w Stilo i było mega fajnie.
Ta aukcjach na OLX widziałem takie zaciski na przód kompletne od 700 do 1200 W zależności od stanu. Jakby było to wyjmij i załóż to mój mechanik by sobie z tym poradził �� Przód musiałbym w miarę sprawnie ogarnąć. A wiadomo że co nagle to po diable. Bo chodzi mi po głowie kilka opcji. Najpierw była sama wymiana tarczy klocków na fabrykę. Potem na większe tarcze sprzed lifta bądź 2.4 a teraz wróciły wspomnienia ze Stilo i przeszczep dużego Brembo.
No tak, w Stilo jak go podkręciłem pod 165KM i pod 400 Nm tez mi brakowało hamulców ale to było dawno...
Z jednej strony u Pana Chińczyka można kupić z drugiej szukać czegoś z odzysku i adaptować. Croma ma zawieszenie z Opla więc może cos u Saaba było wartego uwagi. Nie wiem bo tego tematu nie rozpracowywałem. Ale jak Brembo z 4 tłoczkami to raczej z Alfy bym szukał.
-
Z tego co pobieżnie po Allegro polatalem no to takie duże Brembo z 159 by wybrał nawet. No ale wiadomo wygodny bym chciał być i najlepiej dostać tutorial jak to poskładać i czego się spodziewać a nie że kupię graty a później mechanik rozłoży ręce bo coś mu tam nie będzie grało.
Skoro i tak mam hamulce do robienia no to chętnie bym coś pomodził.