To jest widok strony w wersji do druku
-
5 załącznik(i)
W mojej Sienie sytuacja z podłoga ma się tak. Co do progów to dodam, że ostatnio zmieniałem koła i każdym w miejscu gdzie jest miejsce na lewarek (mam nakładki na progach) podniosłem bez problemu. Przejdzie przegląd??
Załącznik 20191Załącznik 20192Załącznik 20193Załącznik 20194Załącznik 20195
-
Myślę, że przejdzie, u mnie jest podobnie i przeszło bez słowa o stanie podłogi.
-
a jak nie przejdzie to podjedź do sklepu kup piankę montażową i czarną farbę i przejdzie przegląd na 100 % ale potem to weź już się za robotę i to ładnie zaspawaj ;) miałem w tym samym miejscu dziurę a nawet większą bo śruby od stabilizatora się trzymały powietrza ;)
-
Całe szczęście, że ja nie mam tego stabilizatora. :tongue
-
Damiano - odpadł Ci? :D
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Cytat:
Napisał
dpl
Generalnie widać, że już było łatane przy progach.
Przy mocowaniu staba roboty jest dużo, a u Ciebie widać że to ostatni dzwonek... po zimie roboty będzie jeszcze więcej, jak u mnie.
Generalnie nie polecam ratować podłogi, bo narobisz się okrutnie, a jak nie masz sentymentu do auta to szkoda pracy.
Ja miałem sentyment, ale drugi raz nie podjąłbym się tego.
-
Jakbym miał to pewnie by odpadł :) a tak poważnie to w sienie bez wspomagania nie ma stabilizatora.
-
u mnie było ciut gorzej - i przy wymianie koncówek drążków kierowniczych mechanikowi auto zaczeło sie zapadac - efektem było wgniecenie podłogi na dłuższym kawałku ;) powstała buła koło ng kierowcy :)
jak padło sprzegło(prawdopodobnie) to moj mechanik powiedział ze z miłą checią zrobi ale nie podniesie auta bo auto spada z podnośnika ;) no i niestety musiał sie rozstac z najstarszym fiatem w parku maszynowym ;)
-
hehe ja mam stabilizator a wspomagania brak ;) mam też silnik 1.2 8v a hamulce od czego to nie mam pojęcia wentylowane tarcze a klocki ogromne ;) w bravie 1.6 takich nie mam jak w palio 1.2:)
-
co do hamulców i stabilizatora to tesciu jak miał sienke z 2002 roku to włąsnie tak miał - że i miał stabilizator i miał wieksze tarcze niż ja w 1,6 miałem ;)
z tego co pamietam to 256mm wentylowane ;)
-
Cytat:
Napisał
Asieres95
Jeśli chodzi o podłogę, to rozbierając podłogę doznałem z Ojcem, takiego szoku, że wryło nas w podłogę i zaniemówiliśmy.
Na początku wpadliśmy w stan chwilowej apatii, a potem przyszedł czas na rozpacz. No wyglądało to wręcz tragicznie. Gdy rozbierałem tapicerkę i odkręcałem jeden z tylnych pasów, a dokładniej dolną śrubę to usłyszałem zgrzyt i została tylko dziura na 3 palce w nadkolu.
Mam niestety tylko jedno zdjęcie, które jest trochę przerażające, dziury w prawym i lewym rogu takie że przechodziła stopa rozmiar 45.
Załącznik 20032
Pierwsza myśl była że Sienka pójdzie na przeszczepy dla innej, ale jednak została zrobiona i jeździ dalej :D
U mnie w porównaniu do tego były maleńkie dziureczki. Ogólnie dopiero po waleniu młotkiem porobiły się dziury. :D
-
Też mam Siene prosto z salonu, i jeżeli chodzi o podłogę wewnątrz nie jest źle. ale z lewej strony przodu tam gdzie jest (było) miejsce do podnoszenia samochodu mam ubytek. w sensie takim że tylko kawałek podłogi jest. tego uchwytu nie ma. i zastanawiam się co tam wspawać. jakieś pomysły? na jesieni biorę się za podłogę i resztę blachy.
-
Cytat:
Napisał
Martenz555
ale z lewej strony przodu tam gdzie jest (było) miejsce do podnoszenia samochodu mam ubytek. w sensie takim że tylko kawałek podłogi jest. tego uchwytu nie ma. i zastanawiam się co tam wspawać. jakieś pomysły? na jesieni biorę się za podłogę i resztę blachy.
Dołączam się do pytania. Martenz555 może już to zrobiłeś??
-
2 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
dpl
Dołączam się do pytania. Martenz555 może już to zrobiłeś??
Wycinasz az do zdrowej blachy, modląc się żeby to nie było w okolicy nadkola lub gdzieś przy filtrze paliwa :lol: i dopasowujesz z blachy odpowiedni element...
U mnie taki element wyglądał tak:
Prawa strona
Załącznik 21207
Lewa strona
Załącznik 21208
-
U mnie też te otwory z przodu były totalnie przerdzewiałe, tak samo dziury przy mocowaniu progów. Powycinałem rdzę, przykleiłem taką siatkę budowlaną w miejscach ubytków i zamalowałem wszystko grubą warstwą bitexu. Progi mam nowe, tak więc z zewnątrz wszystko wygląda idealnie, a i przy przeglądzie nikt się nie powinien przyczepić :P Jak będę miał czas to wstawię foty jak to wygląda.
-
To nie daj Panie jakiejś stłuczki. Po takiej naprawie siatką budowlaną może okazać się, że auto poskłada się jak kartonowe. Czego Ci nie życzę.