Przez ostatni czas miałem urwanie głowy w pracy. Powoli wracam do tematu. Stąd moje pytanie ;-)
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
ktoś ma zamontowane czujniki parkowania z przodu? Zastanawiam się jak to wygląda wizualnie w Cromie.
Żona zrobiła prawko i muszę jakoś zabezpieczyć samochód :)
Od razu polećcie co montować na tył i ewentualnie przód. Dużo się teraz EPS sprzedaje, ale opinie podzielone.
Z drugiej strony szkoda mi szpecić zderzak sensorami. A i do szarej Cromy nie dobiorę odpowiedniego koloru.
EPS System - Agregaty prądotwórcze, Zasilacze UPS, Kogeneracja - tyle się sprzedaje co zawsze.
Czujniki można polakierować...
Ok, o tym nie widziałem. Nie wpływa to na skuteczność?
Chodziło mi o elektromagnetyczne czujniki, które się nakleja pod zderzak. Podobno różnie z działaniem, a na YT widać, że przy większej wilgotności nie będzie działać.
Polecicie jakieś czujniki? Wystarczą te najtańsze z allegro?
To jeszcze dopytam o jedną rzecz. Zakupiłem najtańszy zestaw z allegro i pewnie będę go montował na tygodniu.
Ktoś stosował te najtańsze zestawy u siebie? Pewnie nawet w droższych efekty będą podobne, a dokładnie chodzi mi montaż na zderzaku jak w oryginale.
W Cromie jest on dosyć mocno zaokrąglony i płaszczyzna jest pod lekkim kątem.
Czy nie będzie to zbyt mocno zaburzało wyników?
Ja zakładałem taki tani zestaw do opla 3 lata temu. Wszystko działa dobrze. Jest tylko jedna wada późna reakcja czujnika. Po prostu jak cofam i jestem już blisko przeszkody muszę zatrzymać się żeby czujnik złapał i później mogę dalej cofać. Jak cofam bez zatrzymania może zdarzyć się że czujnik za późno złapie jak już będę na przeszkodzie.