No to na litość boską jedź do elektryka niech Ci to zrobi za 30zł!
To jest widok strony w wersji do druku
pojadę w końcu to zrobić ale najpierw muszę zrobić swiatła
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
a uświadomi mnie ktoś co maja światła do kierunkowskazów ? wyczyściłem i naprawiłem przełącznik zespolony 1 blaszkę była zablokowana (wciśnięta do środka) założyłem i są światła wszystkie ale niekiedy same się wyłączają ,albo są włączone światła włączę kierunkowskaz i światła mijania gasną wyłączę kierunek zapalają się światła ,JAK KTOŚ WIE O CO CHODZI TO PROSZĘ MNIE UŚWIADOMIĆ BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ( JAK BĘDĘ WIEDZIAŁ DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE TO ZAMONTUJE TEN STARY PRZEŁĄCZNIK ) PROSZĘ O POMOC
Myślę że nie ma to żadnego powiązania z elektrycznego punktu widzenia - raczej tylko z mechanicznego w przełączniku zespolonym..
właśnie tylko świateł mijania nie było i po rozłożeniu całego przełącznika okazało się że w 1 plastiku są 3 blaszki na sprężynkach i 1 była wciśnięta do środka (od świateł mijania) po wyjęciu jej i złozeniu wszystkiego okazało się że światła świecą ale same gasną same lub przy włączeniu kierunkowskazu (coś musze zle składać ale co jak wszystko na inne miejsce nie pasuje wszystko chodzi na sucho światła wycieraczki ...... ?
nikt niema pomysłu ??????????????? może ktoś się znajdzie :)
dzisiaj znowu rozebrałem cały przełącznik powyginałem sprężynki, wyczyściłem wszystkie styki papierem ściernym pózniej umyłem rozpuszczlnikiem wszystko i nasmarowałem wazeliną balsamiczną ,w tygodniu założę i zobaczę czy będzie lepiej coś .Wiecie może czy dobrze zrobiłem smarując wazeliną czy mogłem tym zrypać wszystko ?
Dobrze, wazelina jest od takich rzeczy.
Wazelina techniczna do takich spraw jest :)
a balsamiczna może być czy może coś namieszać ?
To wazelina to chyba nie ;)
nic innego nie miałem :) a kiedyś kolega mi dał na uszczelki do dzwi żeby nie zamarzały i na tym okazała się przydatna :)
witajcie właśnie skończyłem montować ten przełącznik zespolony i działa wszystko elegancko chodzi , tak myślę że przerywało w nim tak jak prędzej opisałem (światła kierunki) że albo przekaznik odrazu załozyłem teraz inny ,nie był skręcony (tylko na zatrzaskach lub suchy w środku (niczym nie smaroweane ciekawe ile pochodzi :)