To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
rocketnol
wstawiasz zaślepkę i tyle, a błąd jest zapisany i można go zobaczyć po podpięciu kompa, ale nie wpływa na pracę silnika
W silnikach typu cf2 nie powinno byc zadnego bledu z tego co wiem. Ja mam Bravo gt 1.9 jtd 105 km wiec to cf2. Bledu zadnego nie ma kopci mniej ale nadal...(na zimnym) ostatnio podczas jazdy lubi mi sie zapalic czerwona kontrolka wtryskow ale po przejechaniu jakiegos odc gasnie...lub jesli samochod dostanie troche po garach...moze ta kontrolka oznaczac lejace wtryski? przez co samochod wiecej pali i w dodatku kopci?
-
Cytat:
Napisał
Mistyk
W silnikach typu cf2 nie powinno byc zadnego bledu z tego co wiem.
Tak jak już było pisane wcześniej, błąd jest, ale nie włącza marchewki. Jak się podłączysz do ECU to zaraz po zaślepieniu będzie już siedział w kompie.
Cytat:
Napisał
Mistyk
Bledu zadnego nie ma
Cytat:
Napisał
Mistyk
lubi mi sie zapalic czerwona kontrolka
no to faktycznie błędu nie ma :D
-
Cytat:
Napisał
karwoj25
Tak jak już było pisane wcześniej, błąd jest, ale nie włącza marchewki. Jak się podłączysz do ECU to zaraz po zaślepieniu będzie już siedział w kompie.
no to faktycznie błędu nie ma :D
Ale juz przed zaslepieniem sie zapalala czasami:/
-
No dobra, a diagnozowałeś już ten silnik? Jakieś błędy?
-
Zrobie to moze dzisiaj bo widze zekazdy mechanik gada co innego :P Jak bede po diagnostyce to podziele sie informacjami
-
kup sobie kabel za 30 zł, żebyś nie musiał z każdą pierdołą jeździć do mechanika
-
Bravo stoi od wczoraj u mechanika. Pod kompem nie bylo jeszcze ale... silnik troche dziwnie chodzil...wniosek mechanika ktorys hydraulik leje :/ i tu moje pytanie..jaki bylby koszt wymiany wtryskiwaczy? ewentualnie jednego bo jeden podobno jest niesprawny...bo jazda z takim wtryskiwaczem moze spowodowac podobno awarie typu wypalenie tloka i co za tym idzie generalke silnika...
-
Regeneracja to koszt około 250-300zł.
-
Temat do zamkniecia. Do wymiany wtryski. Koszt naprawy w granicach 1500-2000zl. Auto sprzedaje komus do naprawy.
-
2000zł? A z czego te wtryski, ze złota będą?
-
Trochę śmieszna cena 2000? Ze złota białego polerowanego. Przepraszam, za sarkazm, ale 500 zł powinno wystarczyc
-
Sprawdzenie wtryskow 50zl /szt. Regeneracja ok 300zl/szt wymiana 500zl/szt
Tak mi powiedziano...
-
Cytat:
Napisał
lukq
ale 500 zł powinno wystarczyc
chyba na jedną sztukę.
powiedzieli 300 to całkiem nie drogo. bo biorą nawet po 700, zależy jakie auto i jakie wtryskiwacze.
-
Cytat:
Napisał
Mistyk
Sprawdzenie wtryskow 50zl /szt. Regeneracja ok 300zl/szt wymiana 500zl/szt
ja płaciłem 280zl za sprawdzenie i regenerację na oryginalnych częsciach boscha.
wymiana w tym przypadku polega na tym, że nie musisz oddawać swoich wtrysków, tylko dadzą Ci już zregenerowany.
Cytat:
Napisał
marcin.b2508
biorą nawet po 700, zależy jakie auto i jakie wtryskiwacze.
no wiadomo, że zależy od auta. Ale akurat nasz unijet ma stosunkowo tanie wtryski, które spokojnie dają się naprawiać.
-
Ktoś ostatnio wymieniał taniej niż 200 zł i jeździ do tej pory. Wszystko zależy o firmy i od wtrysku. W Jtd jest to tani wtrysk jak kolega zauważył. Można napisać do firmy, która się reklamuje na forum.