Ja mam kabel wideorejestratora podpięty do radia. Łatwy dostęp od panelu nawiewu (tylko 2 śruby ) i pociągnięty pod schowkiem ,słupkiem i w podsufitce 15 minut roboty :-).
To jest widok strony w wersji do druku
Ja mam kabel wideorejestratora podpięty do radia. Łatwy dostęp od panelu nawiewu (tylko 2 śruby ) i pociągnięty pod schowkiem ,słupkiem i w podsufitce 15 minut roboty :-).
Zasilanie na tym kablu masz cały czas czy tylko po włączeniu zapłonu?
A propos gniazda zapalniczki. Tego głównego. Jak podłączam Navi lub CB to nie ma zasilania. Natomiast zapalniczka działa bez problemu.
W gniazdku na tylnej części tunelu wszystko jest OK
Po włączeniu zapłonu
Ja mam podpięte podobnie jak Aras37 tylko że w moim wypadku jest to kabel od mikrofonu. Kabelek wychodzi z radia (jakiś tam pioneer) potem spada w doł wychdzi spod tapicerki i wchodzi zaraz pod te pianki pod kolumna kierownicy, potem leci w lewo do drzwi, pod uszczelkami, pod słupkiem w podsufitkę i mikrofonik jest ukryty w tym czarnym czymś na przedniej szybie obok lusterka, nic nie dynda nic nie wisi itp. wcześniej obok niego był położony jeszcze jeden kabel od zasilania który wychodził z lewej strony między zegarami a drzwiami ( tam jest uchwyt do telefonu).
Witam. Mam problem z gniazdem zapalniczki, ostatnio próbowałem podłączyć zasilacz navi i niestety gniazdo jak by za krótkie. coś z moim gniazdem nie tak czy też tak macie?
gniazdo zapalniczki jest płytkie na zasilacz , spróbuj wpiąć się w gniazdo dla tylnej kanapy, ew czymś zblokuj zasilacz aby nie wypadał
Ja zrobiłem tak, że do gniazda z tyłu podłączyłem rozgałęziacz na 4 gniazda który to wcisnąłem przy fotelu pasażera. Wtykę rozgałęziacza "zablokowałem" klinem z papieru żeby nie wypadała. Teraz mam podłączoną nawi, CB, ładowarkę telefonu jak trzeba i zostają mi jeszcze 2 gniazda wolne (1 oryginalne koło ręcznego i 1 z rozgałęziacza :) ) No i w tym rozgałęziaczu te gniazda są o wiele głębsze tak więc podłączone urządzenie "nie wypada" z gniazda w czasie jazdy bo z oryginalnymi gniazdami zapalniczki to w Cromie szału nie ma. Kupując taki rozgałęziacz też warto zwrócić uwagę na wtyczkę - ja akurat wybrałem prostą z kablem wychodzącym prosto bo wszelkie łamane na kształt litery L czy z krótkim korpusem wypadają nawet po zaklinowaniu.
Ja mam taki patent:
Załącznik 25718Załącznik 25719
Gniazdo USB jest zasilane poprzez ten "pstryczek" z plusa niezależnego od stacyjki.
Zawsze mogę ładować telefon, nawet na parkingu.
Drugi koniec kabla USB jest wyciągany, z pół metra go tam spokojnie jest.
A czy nie można by wymienić tego gniazda na np. od golfa 4? Czy nie będzie pasowało.
A jak rozebrać kanał by dostać się zapalniczki koło ręcznego ? Chce tam dolutować kabel który już mam poprowadzony do lewego przedniego słupka. Tam mam 12V/5V z 2 USB gdzie jeden idzie do kamerki za lusterkiem a drugie do telefonu. Obecnie mam wpięty wtyczne w gniazdo, ale to nie jest zbyt estetyczne i chciałbym schować ten kabelek.
Instrukcję na elern do rozebrania tunelu środkowego znalazłem jak szukałem informacji odnosnie hill holder. Miedzy siedzeniami jest czujnik od tego ustrojsrwa.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Pod tą gumką w zagłębieniu na szpargały jest chyba 1 śrubka.
I teraz trudne zadanie trzeba delikatnie twardym płaskim plastikiem podważyć i wydostać ten schowek z zatrzasków. W koło stacyjki jest ramka-nie połam. I masz dostęp do zapalniczki.
Po co dolutowywać się do gniazda zapalniczki i ciągnąć przewody z tunelu? Zamiast tego polecam tzw. baypasem wpiąć się w skrzynkę bezpieczników i wyprowadzić 12v zabezpieczone bezpiecznikiem tego baypasa. Masę spod śruby w okolicach skrzynki bezpieczników. Przewód na deskę wyprowadzacie pod uszczelką drzwi. Na aukcyjnym serwisie wpiszcie baypass bezpiecznik.