Nie zebym miał coś do Stilo, ale Lybra jednak ładniejsza (kombi) no i komfort jazdy bez porównania ;)
To jest widok strony w wersji do druku
na początku miała być AR156 SW albo Stilo MW później gdzieś przypadkiem natknąłem się na Lybre nie wiedząc po ile stoją na rynku i jak zobaczyłem że za niecałe 10,000zł można kupić autko z 2002-2004 roku z pełna opcją no to decyzja zapadła, choć nie powiem że gdybym miał wolne 15.000zł to pewnie szukałbym AR156 SW po 2004 roku a że chce przeznaczyć max 10.000zł z opłatami to jet Lybra :smile:
Aha czyli kolejne autko do rodziny, rozumiem że Stilo zostaje :)
No tutaj wygląd - mojej żonie wogóle się Lybra nie podoba - już bardziej Fiat Stilo MW. A ja - ja chcę autko dobre, żeby mnie zawiozło gdzie chcę ;) - i tak w środku siedzę, a w środku w Lybrze to inny świat, porównując do mojego obecnego Palio Weekend 1,2 75 :)
No ale żoną nie będę się kłócił i będzie Stilo.
chciałbym bo wszystko robiłem pod siebie w autku ale niestety puki co z dwoma autkami nie dam rady tym bardziej że tylko ja mam prawko ;/ a tak jak pisałem gdzieś wcześniej do Stilo 3D z dzieckiem małym, dwoma kotami, i reszta gratów to średnio się przemieszczać po Polsce :[
w aucie spędzam dziennie około 1,5-2h i robię 70-100km wiec komfort i przyjemność z jazdy ma dla mnie duże znaczenie.
Niedaleko mnie stoi takie czarne domalować tylko krzyżyki i karawan :) ale nie zakładałem tego teamu żeby dywagować o urodzie Stilo MW :lol:
Seth a jak twoja transakcja powiodła się?
Tak Lybra w sobotę o 7:40 zmieniła właściciela. Było szkoda sprzedawać ale niestety. Komuś trafił się na prawdę bezawaryjny egzemplarz do małych poprawek lakierniczych (bolączka chyba każdej Lybry czyli schodzący bezbarwny lakier)
Z wielkością bagażnika w Lancii też nie ma szału... Natomiast rzeczywiście komfort jazdy zupełnie nie ten... Wiem bo ostatnie parę lat jeździłem Lybrą, teraz kupiłem Stilo MW i chwilowo jeszcze użytkuję oba autka, więc mam porównanie. Lybra jest dużo wygodniejsza, dużo lepiej wyciszona, do tego wspomniane już Bose. Natomiast przewagą stilona jest na pewno bagażnik (wielkość, brak wysokiego progu) i to że jest młodszy...
P.S. Lancia do sprzedania po taniości ;) Mechanicznie w miarę OK, ale wymaga interwencji blacharza...
Zależy jak było wcześnie dbane, a na pewno nie więcej jak Fiaty z tego okresu, może i nawet mniej ;)
u mnie mimo że autko miało małe poprawki lakiernicze to rudej prawie nie ma, prawie to znaczy że mam kilka malutkich ognisk po wewnętrznej stronie tylnego nadkola ale to raczej od kamieni.