To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Brak połączenia -
Uszkodzoną matę ktoś zastąpił rezystorem,więc poduszka zawsze Ci wystrzeli,a pod fotelem powinieneś mieć też wtyczkę od poduszki.Sprawdź dokładnie jej połączenie bo czasami łamie się blokada/zaczep która zapobiega rozsuwaniu się wtyczek.
Kody do airbagów w FiatEcuScan
2F - dwa frontowe airbagi
2L - dwa boczne airbagi
2T - dwie kurtyny
2P - napinacze pasów dla kierowcy i pasażera
I - przełącznik do wyłączania airbaga pasażera
S - system rozpoznawania obecności pasażera
-
dzięki wielkie za info o kodach poduszek i za odpowiedź. ;) okej sprawdzę jutro rano bo teraz już ciemno. Jutro napiszę czy coś pomogło. :wink: A np. jakieś inne przyczyny?
-
Sprawdzałem dzisiaj te wtyczki. Wszytkie te w czarnej kostce są ok, dobrze wpięte. Już nie wiem co robic. Co dalej sprawdzic?
-
nie wiem jak jest w brawo ale w marea kable od poduch są w żółtej izolacji .u mnie w marea poluzował się nit zaciskowy pod fotelem pasażera (masa) i wywalił błąd ,rozebrałem cały fotel a okazało się że wystarczyło nita wymienić.
-
wyciągałeś fotel? bo tam cholernie ciężko się dostac... i w którym miejscu ten nit się znajduje?
-
tak ale to marea nie wiem czy u ciebie jest to samo , nit był od spodu fotela miałem zdjęcie ale nie mogę go teraz znaleźć wstawiałem na forum MCP.
-
aha, wiem pewnie gdzie. Dokładny status błędu to: 0F - Side airbag (passenger) - Wartośc za wysoka - Przejściowy/Obecny - 89
-
co oznacza ten błąd? jakaś przerwa w okablowaniu? Może odpiąc wszystkie wtyczki z tej czarnej dużej kostki i połączyc jeszcze raz?
-
ktoś wie co to oznacza że wartośc jest za wysoka?
-
Jak dla mnie oznacza to przerwę o obwodzie poduszki pasażera.Znalazłeś przewód od poduszki pod fotelem,ma być w żółtym peszlu.Rozłącz i sprawdź piny no i zobacz czy nie masz urwanego zatrzasku w tej wtyce,bo często lubi się ułamać i wtyczka się potem rozsuwa i błąd gotowy.
-
Tak, znalazłem. Spróbuje rozłączyc wtyczki i je przeczyścic i sprawdzic. zatrzaski są ok. Robic to na odłączonym aku, tak?