To jest widok strony w wersji do druku
-
Skrzynia jest bezpieczna i bardzo popularna.
200KM fajne - dla kogoś, kto dużo jeździ w trasy (autostrady).
Mnie trochę odstraszyły koszty eksploatacji, w tym spalanie w mieście czy choćby wymiana rozrządu. 150KM wydało się być optymalne.
Ale wierzę, ze jest sporo osób, które chcą mieć zdecydowanie więcej mocy pod butem.
pzdr
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Lotos
Kazdy sie boi skrzynii automatycznej a nei samego auta. Problem jest taki ze nawet FIAT nie ma do tej skrzynii czesci. Pozostaje w razie czego naprawa w nieautoryzowanym warsztacie zajmujacym sie skrzyniami. Obstawiam ze w manualu juz by sie dawno sprzedała
Croma 2.4 z manualną skrzynią nie występuje w przyrodzie.
pzdr
-
Cytat:
Napisał
mrozek
Croma 2.4 z manualną skrzynią nie występuje w przyrodzie.
I to jest jeden z większych błędów Fiata...
-
Cytat:
Napisał
Zielony
I to jest jeden z większych błędów Fiata...
Jasne, zawsze lepiej mieć jakiś wybór!
Jakkolwiek, po 1.5 roku jeżdżenia Cromą w automacie nie zamieniłbym jej na wersję manualną.
pzdr
-
Czyli twierdzisz - że warto z automatem kupić Cromkę?
Masz interfejs ? - czy łączy się z centralką automatu ?
-
Jeśli tylko jest w dobrej kondycji to nie da się nawet automatu z manualem porównać.
Spalanie takie same/o bądź niższe, przyspieszenie lepsze, trwałość wyższa...
Można też zmieniać biegi ręcznie co czasem robię, choć sam do końca nie wiem po co :D
Interfejsu nie mam bo niby po co? Każdy, najdrobniejszy nawet błąd wyświetli się na desce. Ich lista zajmuje w książce obsługi ze 30 stron :D Szczerze mówiąc jestem lekko zaskoczony, że w tym elektronicznym labiryncie coś się co chwilę nie psuje :) zwłaszcza że Fiaty nie uchodzą powszechnie za wzór trwałości.
Elektronikę w każdym swoim aucie pozwalam dotykać tylko w ASO. Jest za droga w naprawie i zbyt łatwa do uszkodzenia przez amatora.
-
Ale co tu można uszkodzić - jeśli podłączam się aby sprawdzić błędy - nawet bez usuwania tych błędów :)
Chyba że interfejs 'skopany' to może coś by się stało.